Bedrijfspodotherapie

Maak een afspraak

Wat is Bedrijfspodotherapie?

Bedrijfspodotherapie betekent podotherapie voor werk en werk-schoenen/laarzen. De podotherapeut kijkt naar preventie en reeds bestaande voet-, enkel-, knie-, heup- en/of rugklachten gerelateerd aan het werk en de daarvoor bedoelde schoenen. Het is onze bedoeling er voor te zorgen dat de werknemer (weer)pijnvrij, veilig en met plezier kan werken op werkschoenen die verplicht gedragen moeten worden. De werkgever is natuurlijk blij met minder ziekteverzuim, productiviteit en een goed arbeidsklimaat voor zijn werknemers.

 Steunzolen voor gewone schoenen/sneakers mogen niet in veiligheidsschoenen gedragen worden.

 

Veiligheidszolen/steunzolen voor werkschoenen

Elk paar veiligheidsschoenen moet voldoen aan de nieuwe wettelijke normeringen om de veiligheid tijdens werkzaamheden te waarborgen.
Indien steunzolen worden gedragen in veiligheidsschoenen, moet niet alleen de schoen maar ook de steunzolen voldoen aan de wettelijke eisen. Arbodiensten kunnen bedrijven controleren op naleving van de certificering van veiligheidsschoenen in combinatie met steunzolen.

Voor werkschoenen zijn voor de volgende normeringen opgesteld;

  • S-schoenen (Safety) – ISO-norm ISO-20345:2011
  • P-schoenen (Protective) – ISO-norm ISO-20346:2014
  • O-schoenen (Occupational) – ISO-norm ISO-20347:2012

Wij kunnen samen met u dit aansprakelijkheidsrisico voorkomen door een risico-analyse aansprakelijkheid CE voor u te maken plus u een advies te geven omtrent normering en certificering van werkschoenen en (steun)werkzolen voor werknemer en werkgever. Wij werken o.a. met merken als Emma, Elten,Bata, Neskrid, Sekosol.

 

werkschoenen sengers podotherapie wijchen

Wat kan de podotherapeut doen voor u als werknemer?

  • Uw kunt bij ons rekenen op een  persoonlijk en deskundig werkschoenadvies die aan alle wettelijke veiligheidseisen voldoet.
  • Wanneer u klachten heeft aan voeten, enkels, knieën, heupen en/of rug. gaan we op zoek naar de oorzaak. Indien nodig meten wij podotherapeutische zolen voor uw werkschoenen aan.
    Voor steunzolen in uw werkschoenen rekenen wij 20 euro extra voor certificering.
  • Indien u al steunzolen draagt zullen wij kijken of deze nog voldoen aan goede ondersteuning, ook als het steunzolen voor dagelijkse schoenen betreft. Het is immers ook fijn dat u in uw vrije tijd ook klachtenvrij kunt sporten en/of wandelen!

 

Wat kan de podotherapeut doen voor u als werkgever?

  • U als werkgever informatie geven over uw aansprakelijkheid CE en advies omtrent normering en certificering van werkschoenen en steunzolen.

 

3d voetafbeelding sengers podotherapie wijchen

Wilt u graag als bedrijf kennis maken met de mogelijkheden?

of wilt u als werknemer gezien en geholpen worden?