Podotherapeutische zolen

steunzolen
afspraak maken

Podotherapeutische zolen

Podotherapeutische zolen ook wel steunzolen , inlays, correctiezolen, sportzolen of inlegzolen genoemd, zijn uitneembare zolen voor uw schoenen.

Steunzolen kunnen onderdeel zijn van de therapie in de podotherapiepraktijk, omdat ze als belangrijk onderdeel kunnen dienen voor het verminderen en klachtenvrij maken van uw voeten, knieën, benen, heupen en lage rug.

Wat doen steunzolen nu precies?

Zooltherapie wordt door de podotherapeut ingezet wanneer de stand van de benen en voeten gecorrigeerd moeten worden om de oorzaak van de klacht te ontlasten.  De persoonlijke steunzolen zorgen voor een betere drukverdeling en kunnen uw gehele houding verbeteren. Een beenlengteverschil kan met steunzolen en/of uw schoenen worden verholpen. Soms is het nodig dat specifieke spieren of pezen worden ontlast of dat drukplaatsen worden vermeden. In dat geval kan de podotherapeut op de bepalende plek in de steunzool een verhoging of verlaging aanbrengen, waardoor uw voeten op een andere manier worden belast.

Bekijk hier waar heeft u pijn? voor veel voorkomende klachten.

steunzolen wijchen

Steunzolen aanmeten

Als u voor de eerste keer bij ons komt voor een paar podotherapeutische zolen, zal Frans eerst een uitgebreid biomechanisch onderzoek doen naar de oorzaak van uw klachten. Als blijkt dat steunzolen een oplossing voor u kunnen zijn of een onderdeel van de therapie, bespreekt hij het verdere behandelplan met u.

Er wordt een 3d scan van uw voeten gemaakt. Deze digitale afdruk is de basis voor uw persoonlijke steunzolen. Frans modelleert zelf de zolen digitaal, waarna de steunzolen machinaal secuur gefreesd worden.

Bij een vervolgafspraak worden de zolen in uw schoenen gepast en uitgeprobeerd. Indien nodig kan ter plaatse wijzigingen worden aangebracht en verder gekeken wat u nodig heeft om weer pijnvrij vooruit te kunnen.

Wilt u snel gezien en geholpen worden?

Maak een afspraak

3d voetafbeelding sengers podotherapie wijchen

Materiaal steunzolen

Steunzolen kunnen van veel verschillende materialen worden gemaakt afhankelijk van uw klachten en gebruik. U kunt bij Sengers Podotherapie terecht voor voetklachten bij reuma, diabetes, sporters en kinderen.

Vandaar uit wordt samen met uw klachten en wensen de keuze, uit zachte of harde materialen, veel of weinig demping, uitsparing of juist een verdikking, gemaakt.

 

 

Kosten steunzolen

Wij werken met een totaalbedrag voor het traject voor podotherapeutische zolen. De eerste keer bestaat het traject uit een uitgebreid voetonderzoek, vervaardigen therapeutische zolen, steunzolen passen en afleveren, controle en nazorg en kost in totaal 259,50 euro. Als de patiënt reeds bekend is hebben wij reeds een digitaal model van de steunzool in de computer, is de consultduur korter en zijn de kosten ook lager. Extra een paar Online zolen bestellen kost 150,-  Zo hoeft u de zolen minder te wisselen tussen verschillende schoenen.

 

 

frans peters sengers podotherapeut wijchen

Wennen aan uw (nieuwe)steunzolen

Het dragen van steunzolen kan wat onwennig en vreemd voelen. Bouw het dragen van de (sport)steunzolen geleidelijk aan op en draag ze nog niet direct een hele dag. Uw voeten kunnen in het begin nog wat vermoeid of pijnlijk aanvoelen. Deze klachten verdwijnen vanzelf. Heeft u vragen hierover? Neem gerust contact met ons op.

Onderhoud zolen

  • Zijn uw zolen nat geworden? Laat uw podotherapeutische zolen dan aan de lucht drogen. Dit geldt ook voor op maat gemaakte slippers. Zorg er voor dat de zolen niet drogen in de buurt van een warmtebron.
  • Haal ze regelmatig uit uw schoen/sportschoen om te drogen aan de lucht.
  • Gaat u nieuwe schoenen kopen? Neem de zolen mee, zodat u kunt voelen of ze goed passen, vergeet niet de orginele zool uit de nieuwe schoen te halen.
  • Kunststof afdek: maak de bovenkant van de zolen , indien nodig , schoon met een vochtige doek.
  • Lederen afdek: voorzie de bovenkant van de zolen maandelijks van een voedende laag, gewoon blanke schoenpoets bijvoorbeeld of wat ledervet.
  • Met blote voeten in de schoenen? Span een kousenvoetje met de opening naar beneden over de zolen heen, kunt u ze gemakkelijk uitwassen.

Wilt u persoonlijk en deskundig advies?

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018