Podotherapeutische zolen
Podotherapeutische zolen ook wel steunzolen , inlays, correctiezolen, sportzolen of inlegzolen genoemd, zijn uitneembare zolen voor uw schoenen.
Steunzolen kunnen onderdeel zijn van de therapie in de podotherapiepraktijk, omdat ze als belangrijk onderdeel kunnen dienen voor het verminderen en klachtenvrij maken van uw voeten, knieën, benen, heupen en lage rug.
Wat doen steunzolen nu precies?
Zooltherapie wordt door de podotherapeut ingezet wanneer de stand van de benen en voeten gecorrigeerd moeten worden om de oorzaak van de klacht te ontlasten. De persoonlijke steunzolen zorgen voor een betere drukverdeling en kunnen uw gehele houding verbeteren. Een beenlengteverschil kan met steunzolen en/of uw schoenen worden verholpen. Soms is het nodig dat specifieke spieren of pezen worden ontlast of dat drukplaatsen worden vermeden. In dat geval kan de podotherapeut op de bepalende plek in de steunzool een verhoging of verlaging aanbrengen, waardoor uw voeten op een andere manier worden belast.
Bekijk hier waar heeft u pijn? voor veel voorkomende klachten.
Steunzolen aanmeten
Als u voor de eerste keer bij ons komt voor een paar podotherapeutische zolen, zal Frans eerst een uitgebreid biomechanisch onderzoek doen naar de oorzaak van uw klachten. Als blijkt dat steunzolen een oplossing voor u kunnen zijn of een onderdeel van de therapie, bespreekt hij het verdere behandelplan met u.
Er wordt een 3d scan van uw voeten gemaakt. Deze digitale afdruk is de basis voor uw persoonlijke steunzolen. Frans modelleert zelf de zolen digitaal, waarna de steunzolen machinaal secuur gefreesd worden.
Bij een vervolgafspraak worden de zolen in uw schoenen gepast en uitgeprobeerd. Indien nodig kan ter plaatse wijzigingen worden aangebracht en verder gekeken wat u nodig heeft om weer pijnvrij vooruit te kunnen.
Wilt u snel gezien en geholpen worden?
Maak een afspraak
Materiaal steunzolen
Steunzolen kunnen van veel verschillende materialen worden gemaakt afhankelijk van uw klachten en gebruik. U kunt bij Sengers Podotherapie terecht voor voetklachten bij reuma, diabetes, sporters en kinderen.
Vandaar uit wordt samen met uw klachten en wensen de keuze, uit zachte of harde materialen, veel of weinig demping, uitsparing of juist een verdikking, gemaakt.
Kosten steunzolen
Wij werken met een totaalbedrag voor het traject voor podotherapeutische zolen. De eerste keer bestaat het traject uit een uitgebreid voetonderzoek, vervaardigen therapeutische zolen, steunzolen passen en afleveren, controle en nazorg en kost in totaal 259,50 euro. Als de patiënt reeds bekend is hebben wij reeds een digitaal model van de steunzool in de computer, is de consultduur korter en zijn de kosten ook lager. Extra een paar Online zolen bestellen kost 150,- Zo hoeft u de zolen minder te wisselen tussen verschillende schoenen.
Wennen aan uw (nieuwe)steunzolen
Het dragen van steunzolen kan wat onwennig en vreemd voelen. Bouw het dragen van de (sport)steunzolen geleidelijk aan op en draag ze nog niet direct een hele dag. Uw voeten kunnen in het begin nog wat vermoeid of pijnlijk aanvoelen. Deze klachten verdwijnen vanzelf. Heeft u vragen hierover? Neem gerust contact met ons op.
Onderhoud zolen
- Zijn uw zolen nat geworden? Laat uw podotherapeutische zolen dan aan de lucht drogen. Dit geldt ook voor op maat gemaakte slippers. Zorg er voor dat de zolen niet drogen in de buurt van een warmtebron.
- Haal ze regelmatig uit uw schoen/sportschoen om te drogen aan de lucht.
- Gaat u nieuwe schoenen kopen? Neem de zolen mee, zodat u kunt voelen of ze goed passen, vergeet niet de orginele zool uit de nieuwe schoen te halen.
- Kunststof afdek: maak de bovenkant van de zolen , indien nodig , schoon met een vochtige doek.
- Lederen afdek: voorzie de bovenkant van de zolen maandelijks van een voedende laag, gewoon blanke schoenpoets bijvoorbeeld of wat ledervet.
- Met blote voeten in de schoenen? Span een kousenvoetje met de opening naar beneden over de zolen heen, kunt u ze gemakkelijk uitwassen.