Wat is het Sinus Tarsi syndroom? (pijn aan de buitenzijde enkel)

De Sinus Tarsi is een soort tunnel of holte die tussen de botten en kapsels van de enkel loopt. Het Sinus Tarsi syndroom is te herkennen aan drukpijn aan de buitenzijde van de enkel, ter hoogte van de enkelbobbel. De pijn treedt op na verzwikken van uw enkel als sportblessure, of door een afwijkende stand van uw voet, zoals een platvoet of een voet die fors naar binnen kantelt. De zenuwen in de holte worden ingeklemd en dit doet pijn bij elke stap die u zet.

hielspoor fasciitis plantaris peesplaatontsteking sengers podotherapie wijchen

Oorzaken

  • verstuiking, door de enkel gaan
  • sportblessure bij dans of ballet, basketbal, volleybal
  • verkeerde stand voeten/looppatroon
  • voetafwijkingen zoals spitsvoet of platvoeten
  • bij reuma kunnen deze klachten ontwikkelen

Symptomen

U heeft het gevoel van instabiliteit, doof gevoel tijdens het lopen. Het kan als een stekende, zeurende pijn aanvoelen rond de knobbel aan de buitenzijde van uw enkel. Dit syndroom treedt op door een inklemming van de zenuwen die door deze holte lopen. het irriteren van constant die zenuwtakjes geeft aanleiding voor de pijnklachten. Rust nemen en koelen met een wat ijs kan al heel verlichtend zijn.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

U kunt zoals hierboven gezegd zelf koelen en rust nemen. Maar de klachten zullen niet vanzelf over gaan. De podotherapeut zal samen met u de oorzaak van de klacht proberen te achterhalen. Frans onderzoekt onder andere de stand van uw voeten, enkels  ten opzichte van elkaar. Heeft u een afwijkende voeten-/loopstand kan Frans op maat gemaakte podotherapeutische steunzolen voor u aanmeten. Deze inlegzolen beïnvloeden de stand van uw voeten en zorgen voor een betere drukverdeling onder uw voeten. Met deze langdurige therapie worden de banden, spieren en pezen in uw voeten en benen op een andere manier belast. Ook zullen wij een goed (sport)schoenadvies geven, passend bij uw voetstand en uw klachten. Daarnaast kan medical taping en shockwave als therapie worden ingezet. Wij werken graag met uw fysiotherapeut samen. Kijk ook naar spierversterkende oefeningen voor voet en enkel.

 

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018