Een belangrijk onderdeel van een podotherapeutisch behandelplan is het zelfstandig oefenen met bijvoorbeeld een tennisbal. Voor bepaalde voet- en enkelklachten kunt u thuis voetoefeningen doen. Met deze oefeningen maakt u de spieren, gewrichten en banden plus de peesaanhechtingen in de voet sterker en zorgt u ervoor dat eventuele hulpmiddelen als steunzolen optimaal resultaat kunnen bieden.
Voetoefeningen zijn natuurlijk in de eerste plaats goed voor de bloeddoorstroming, zo voorkomen we koude tenen en voeten. Het is voor iedereen te doen, of u nu stil zit of uit verveling met uw voeten zwaait onder het bureau of uit spanning wanneer u een serie op Netflix aan het kijken bent… Het ontspant uw geest en zorgt voor een totale betere balans.
Er van uitgaande dat u 5 x de linkervoet en 5 x de rechtervoet oefent bij elke nieuwe oefening. Dit is goed voor hielklachten als hielspoor, morbus sever, peesplaat ontsteking, mortonse neuralgie, metatarsalgie, stijve teen, hallux valgus, etc.
Wij gaan op zoek naar de oorzaak van uw klacht.
Hoe ontstaat een hallux valgus? Het begint bij de manier waarop je grote teen beweegt,…
Wanneer je voet naar binnen zakt, kan dit leiden tot overbelasting van andere spieren en…
Een schijnbaar beenlengteverschil veroorzaakt door een disbalans in de quadratus lumborum is een goed voorbeeld…
Blessures bij wandelen en/of hardlopen kunnen zeer pijnlijk en vervelend zijn. Vaak hebben ze met…
Shockwave therapie wordt o.a. gebruikt bij langdurige klachten ; fasciitis plantaris, hielspoor, tendinopathie, tarsaal tunnel…