Wij helpen u graag vooruit.

Afspraak maken

Frans Peters Sengers

Ik vind het fijn om u te kunnen helpen met alle mogelijkheden van het beroep podotherapie. Waar ik het meest blij van word, is dat de mensen met een goed gevoel de praktijk verlaten. Soms door het maken van een podotherapeutisch hulpmiddel,  manuele podotherapie , shockwave,  of soms alleen door een goed schoenadvies.  Check al onze behandelingen.

Om mijn kennis en kunde zo goed mogelijk up to date te houden blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen deze branche, blijf ik leren en heb ik veelvuldig overleg met collega-therapeuten en andere specialisten. Ik ben MSU echografist, en in het najaar 2022 heb ik de post bachelor opleiding Diabesespodotherapie aan de Hogeschool Fontys in Eindhoven behaald.

AGB-code

Podotherapeuten hebben een eigen AGB-code, altijd beginnend met de cijfers 26. De letters AGB staan voor Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners. Dit is een register waarin gegevens van alle geregistreerde zorgverleners in Nederland zijn vastgelegd. De AGB-code van Frans Peters Sengers is 26100157.

”Als je niet beweegt, blijf je stilstaan”

 

Frans Peters Sengers

Podotherapeut, Sengers Podotherapie Wijchen

Cecile Borsten

Naast alle voorkomende werkzaamheden in de praktijk, volg ik sinds 2019 de 5-jarige opleiding registerpodologie in Utrecht. Een registerpodoloog behandelt cliënten met voetklachten en klachten hoger in het lichaam die veroorzaakt worden door een afwijking in de voet. De kwalificatie Registerpodologie is qua niveau vergelijkbaar met het niveau van een hbo-bachelor opleiding (NLQF niveau 6). De registerpodoloog is een paramedicus en is aangesloten bij de stichting Loop.

 

Onze visie

Naast onze uitgebreide schoenkennis helpen wij mensen met voetgerelateerde klachten graag weer vooruit. Wij zijn specialist in houding- en bewegingsklachten en gaan op zoek naar de oorzaak van uw pijn.

Wij streven naar het aanbieden van een aanbod van een podotherapeut en een podoloog, waarbij afstemmen van de zorg op de vraag van onze patiënten de hoogste prioriteit heeft. Continue verbetering, kwaliteit en specialisatie, spelen hierin een centrale rol.

Sengers Podotherapie Wijchen is :
  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten, de NVvP
  • Naleven van door de NVvP vastgestelde richtlijnen
  • (Periodieke) registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici
  • Bij- en nascholing op hbo-niveau, geaccrediteerd door ADAP
  • Onze praktijk heeft weer het kwaliteitskeurmerk gekregen in oktober 2023. Deze is geldig tot 23 oktober 2028, waarna de praktijk opnieuw getoetst zal worden.
Ik droeg al steunzolen in mijn schoenen maar in de zomer eigenlijk altijd slippertjes. Het resultaat was vaak vermoeide voeten en pijn , mijn tenen moesten de slipper echt vastknijpen. Ik werd er soms chagerijnig van, maar vond het te warm voor mijn dichte schoenen. Toen zag ik dat ik ook slippers kon bestellen met steunzool als voetbed. Nu Heb ik zelf ontworpen bovenkant, ik heb voor zwart lak gekozen, dat staat overal bij en het voetbed is grijs van kleur. Thuis draag ik zo ook in de winter. Ik ga ook even kijken voor pantoffels met voetbed als een steunzool. Ik ben erg tevreden over Sengers Podotherapie, ze denken met je mee, geven goed advies en kijken wat er in de vergoeding valt
Sabine

Liep al ruim 5 jaar met klachten (hakken). Fysio en huisarts adviseerden rust… Maar hoeveel rust kun je nemen voor je hakken. Ik wil graag tennissen en dat deed ik steeds minder. Nu sinds een twee maanden onder behandeling bij Frans. Frans haalde alles uit de kast (zelfs een hamer). Had eigenlijk meteen al een analyse waar ik in geloofde en nu na twee maanden kan ik melden dat ik afgelopen zondag voor het eerst sinds lang zonder pijn heb gespeeld. Geweldig. Met manuele therapie heeft Frans mijn voeten “los gekregen” en de oorzaak gevonden. Ik ga nog even door bij Frans. Helemaal Top.
Anton v. D.

Wijchen

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018