Wij helpen u graag vooruit.

Afspraak maken

Frans Peters Sengers

Als herintreder in het vak Podotherapie ben ik werkzaam in onze eigen praktijk in Wijchen Centrum aan parkeerplaats de Vlaskam; tussen de Touwslagersbaan en de Burchtstraat in.

Ik vind het fijn om u als patiënt te kunnen helpen met alle mogelijkheden van het beroep podotherapie. Waar ik het meest blij van word, is dat de mensen met een goed gevoel de praktijk verlaten. Soms door het maken van een podotherapeutisch hulpmiddel, manuele podotherapie , shockwave of soms alleen door een goed schoenadvies.  Check al onze behandelingen.

Om mijn kennis en kunde zo goed mogelijk up to date te houden blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen deze branche, blijf ik leren en heb ik veelvuldig overleg met collega-therapeuten en andere specialisten.
In het najaar 2022 heb ik de post bachelor opleiding Diabesespodotherapie aan de Hogeschool Fontys in Eindhoven behaald.

AGB-code

Podotherapeuten hebben een eigen AGB-code, altijd beginnend met de cijfers 26. De letters AGB staan voor Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners. Dit is een register waarin gegevens van alle geregistreerde zorgverleners in Nederland zijn vastgelegd. De AGB-code van Frans Peters Sengers is 26100157.

”Als je niet beweegt, blijf je stilstaan”

 

Frans Peters Sengers

Podotherapeut, Sengers Podotherapie Wijchen

Cecile Borsten

Naast alle voorkomende werkzaamheden in de praktijk, volg ik sinds 2019 de 4-jarige opleiding registerpodologie in Utrecht. Een registerpodoloog behandelt cliënten met voetklachten en klachten hoger in het lichaam die veroorzaakt worden door een afwijking in de voet. De kwalificatie Registerpodologie is qua niveau vergelijkbaar met het niveau van een hbo-bachelor opleiding (NLQF niveau 6). De registerpodoloog is een paramedicus en is aangesloten bij de stichting Loop.

 

Onze visie

Naast onze uitgebreide schoenkennis helpen wij mensen met voetgerelateerde klachten graag weer vooruit. Wij zijn specialist in houding- en bewegingsklachten en gaan op zoek naar de oorzaak van uw pijn.

Wij streven naar het aanbieden van een aanbod van een podotherapeut en een podoloog, waarbij afstemmen van de zorg op de vraag van onze patiënten de hoogste prioriteit heeft. Continue verbetering, kwaliteit en specialisatie, spelen hierin een centrale rol.

Sengers Podotherapie Wijchen is :
  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten, de NVvP
  • Naleven van door de NVvP vastgestelde richtlijnen
  • (Periodieke) registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici
  • Bij- en nascholing op hbo-niveau, geaccrediteerd door ADAP
  • Onze praktijk heeft het kwaliteitskeurmerk geldig tot eind 2023, waarna de praktijk opnieuw getoetst zal worden.
Ik droeg al steunzolen in mijn schoenen maar in de zomer eigenlijk altijd slippertjes. Het resultaat was vaak vermoeide voeten en pijn , mijn tenen moesten de slipper echt vastknijpen. Ik werd er soms chagerijnig van, maar vond het te warm voor mijn dichte schoenen. Toen zag ik dat ik ook slippers kon bestellen met steunzool als voetbed. Nu Heb ik zelf ontworpen bovenkant, ik heb voor zwart lak gekozen, dat staat overal bij en het voetbed is grijs van kleur. Thuis draag ik zo ook in de winter. Ik ga ook even kijken voor pantoffels met voetbed als een steunzool. Ik ben erg tevreden over Sengers Podotherapie, ze denken met je mee, geven goed advies en kijken wat er in de vergoeding valt
Sabine

Liep al ruim 5 jaar met klachten (hakken). Fysio en huisarts adviseerden rust… Maar hoeveel rust kun je nemen voor je hakken. Ik wil graag tennissen en dat deed ik steeds minder. Nu sinds een twee maanden onder behandeling bij Frans. Frans haalde alles uit de kast (zelfs een hamer). Had eigenlijk meteen al een analyse waar ik in geloofde en nu na twee maanden kan ik melden dat ik afgelopen zondag voor het eerst sinds lang zonder pijn heb gespeeld. Geweldig. Met manuele therapie heeft Frans mijn voeten “los gekregen” en de oorzaak gevonden. Ik ga nog even door bij Frans. Helemaal Top.
Anton v. D.

Wijchen