Waar heeft u pijn?

Maak een afspraak

 

Waar kunt u bij de podotherapeut mee terecht?

Klik hieronder uw klacht aan en wij vertellen u wat wij voor u kunnen betekenen.
U heeft geen verwijzing van uw (huis)arts nodig om ons te kunnen bezoeken.

  • Teenklachten

  • Voetklachten

  • Hielklachten

  • Enkelklachten

  • Beenklachten

  • Knieklachten

  • Heup- en rugklachten

  • Nagel- en huidklachten voet

Wilt u snel gezien en geholpen worden?

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Ik heb antibiotica voor jicht gekregen. Wat kan de podotherapeut voor mij doen?

Door jicht kan er gewrichtsschade optreden. Bij chronische (langdurige) jicht kunnen podotherapeutische zolen voor het grote teengewricht een groter draagvlak creēren en de gehele voet en enkel en knie beter ondersteunen.

Ik heb een likdoorn tussen 2 tenen! Moet ik dan naar de pedicure of naar de podotherapeut?

Een (medisch) pedicure weten alles van voetverzorging en halen de pijnlijke likdoorn graag voor u weg. Een podotherapeut kan een drukplek constateren waar een hulpstukje tussen de tenen nodig is, een orthese genaamd. Deze kunt u gewoon in de schoen dragen, beschermd met een sok. U tenen zijn dan drukplekvrij! Verder gaat de podotherapeut naar de oorzaak van de klacht kijken en deze verder oplossen.

De hoekjes van mijn grote teennagel zien er rood en gezwollen uit, en doen ook pijn.

Ingegroeide teennagels komen het meest voor bij jongeren tussen de 15 en 24 jaar.

Bij een dreigende of net beginnende ingegroeide teennagel kan de podotherapeut een beugeltje onder de nagel aanbrengen, zodat de nagelpunt over het nagelbed heen groeit. Houdt u klachten en wordt de ontsteking erger, dan volgt er samenwerking met de huisarts en podotherapeut om een wigexcisie ( wegsnijden van een driehoekje van nagel en nagelbed) uit te voeren. 

Mijn voetzolen branden! Wat kunt u hieraan doen?

 Het dragen van de verkeerde schoenen is een veel voorkomende oorzaak. Bent u benieuwd welke schoenen voor u het meest geschikt zijn of wil u goed advies? Maak een afspraak bij mij , ik geef u graag persoonlijk schoenadvies. Ik ga ook onderzoeken of er sprake is van een standsafwijking van bijvoorbeeld uw voeten of benen. De stand kan worden geholpen met podotherapeutische zolen, voor een betere drukverdeling onder de voet. Uw voorvoet  wordt dan minder belast., de belangrijkste oorzaak van uw klacht. Samen spreken we uw behandelplan door.