Risicovoet en voetklachten

Maak een afspraak

Voetklachten bij de risicovoet

Voetklachten bij de risicovoet ontstaan door een onderliggende aandoening bijvoorbeeld diabetes of reuma, een neuropatische, ischemische of oncologische voet.

 • zie Voetklachten bij diabetes mellitus
 • zie  Voetklachten bij reuma
 • Ischemie : betekent onvoldoende doorbloeding naar de voeten. Wanneer de doorbloeding verstoord wordt door een onderliggende aandoening, dan genezen wondjes slecht en langzaam ; wat het risico op het ontstaan van infecties vergroot.
 • Neuropathie : aandoening die voorkomt bij diabetes, chemotherapie of andere behandelingen die zenuwen kunnen beschadigen. Risico is dat de patiënt een verminderd gevoel heeft ,waardoor er bijvoorbeeld wondjes aan de voeten kunnen ontstaan.
sengers podotherapie locatie wijchen centrum

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

Een podotherapeut stelt, na een uitgebreid voetonderzoek, een persoonlijk behandelplan voor u op. In dit behandelplan staat wat nodig is om uw voetklachten bij de risicovoet te behandelen of te voorkomen. Wij werken hierin samen met de;

 • medisch pedicure ; de medisch pedicurebehandelingen worden ,volgens het behandelplan, vergoed vanuit de basisverzekering vanaf zorgprofiel 2
 • (huis)arts / specialist
 • praktijkondersteuner, diabetesverpleegkundige of wondverpleegkundige
 • en geven u deskundig advies over schoenen 

 

    Vergoeding voor voetzorg bij risicovoet

 

      Voetzorg voor mensen met een verhoogd risico op voetproblemen
      wordt gedekt vanuit de basisverzekering bij de podotherapeut.
      Een verhoogd risico op voetproblemen geldt vanaf zorgprofiel 2.

 

       Zie voor uitleg sims classificatie en zorgprofiel : pagina diabetes

frans peters sengers podtherapeut wijchen

Slippers/huisschoenen, met het comfort van steunzolen en door uzelf ontworpen!

Heeft u risicovoeten, dan is het beter om niet op blote voeten te lopen.
Kijk maar eens op de site van leverancier Zlippo om alvast wat inspiratie op te doen en op onze eigen Zlippo-pagina.

Veelgestelde vragen

Wordt een aanpassing in mijn schoen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Wij leveren ook semi-orthopedische schoenen , die vergoed worden uit de basisverzekering door uw zorgverzekeraar. U dient wel rekening te houden met uw eigen bijdrage. Een aanpassing in uw schoen  is afhankelijk van uw aanvullende verzekering , dit geldt ook voor eventuele zooltherapie. Check hier uw zorgverzekeraar. Wij helpen u graag mee!

Hoe kan ik zelf mijn voeten het beste verzorgen?
 • droog uw voeten altijd goed af
 • uw voeten regelmatig insmeren
 • controleer uw voeten dagelijks
 • draag het liefst naadloze sokken
 • controleer de binnenkant van uw schoenen voordat u ze gaat dragen
 • loop niet op blote voeten
 • vraag Frans om goed schoenadvies

Wij werken samen met de (medisch) pedicure . Wees zorgzaam voor uw voeten!

Geeft de podotherapeut ook schoenadvies?

Ja , de podotherapeut geeft zeker ook schoenadvies! Frans heeft meer dan 30 jaar ervaring in alle soorten schoenen. Bovendien leveren wij zelf ook semi-orthopedische schoenen , die vergoed worden uit de basisverzekering door uw zorgverzekeraar. U dient wel rekening te houden met uw eigen bijdrage. Check hier uw zorgverzekeraar.Wij helpen u graag vooruit!

Kan ik een extra paar zolen bestellen voor in mijn sportschoenen?

Ja , dat kan zeker. Als uw zolen goed bevallen en u wil dit paar herhalen? Whatsapp  of bel Frans 06-51235495 dan met uw gegevens en geef aan of u de zolen opgestuurd wil hebben of ze komt afhalen. Wij gaan direct voor u aan de slag!

Ervaringen van mijn klanten

Ik voel me erg op mijn gemak bij Frans. Hij is zeer kundig en behandelt mijn wondje aan mijn rechtervoet. Ik heb het niet in de gaten gehad maar ik liep op waterschoenen na een bezoekje aan de sauna, waar mijn bril nog inzat , met alle gevolgen van dien. Heel vervelend dat je dat niet zelf voelt. Frans gaat ook een paar open slippers voor mij maken.

Ik blijf graag in beweging met mijn 78 jaar en wandel elke dag ongeveer 10.000 stappen. Ik controleer elke dag mijn voeten op eventuele wondjes of blaartjes. Met mijn steunzolen in mijn schoenen voel ik mij stabieler wandelen. Frans zijn deskundige schoenadvies is mij goed bevallen! Deze praktijk voldoet aan mijn verwachtingen met een dikke 10!

Zorg risicovoet

Samen maken we een behandelplan, zodat u weer fijn vooruit kunt.

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018