Schoenen en op maat gemaakte slippers

Persoonlijk, ervaren en deskundig
Maak een afspraak

Dagelijkse schoenen en sportschoenen advies

Wanneer u klachten hebt tijdens het lopen, staan of na het sporten komt u bij ons terecht. Frans onderzoekt uw looppatroon en onder andere de voetfunctie en drukverdeling onder uw voeten. Samen bespreken wij uw klachten, wensen en eventuele behandelplan. Ook geven wij een klachtgericht schoenadvies waarmee de klachten kunnen worden verminderd. Wij hebben veel schoenvervaring en kunnen u goed adviseren. Neem gerust uw werkschoenen , dagelijkse schoenen, dansschoenen, sportschoenen mee, alle schoenen waarvan u wilt weten of ze voor u geschikt zijn en er een eventuele steunzool in past, of een aanpassing aan gedaan kan worden.  Wij werken samen met fysiotherapeuten en de beste schoenwinkels en een goede schoenmakerij.

Ons doel is dat u pijnvrij en met plezier weer vooruit kunt!

 Sengers Podotherapie en OVAC voorziening

Een OVAC voorziening is een Orthopedische  Voorziening Aan Confectieschoenen. Met een kleine aanpassing loopt u een stuk prettiger op uw zelfgekozen schoenen  Wat is er mogelijk?

 • Oprekken van de schoenen, door warmte verruimen, knobbelruimte maken
 • Verhogen van de zool, wanneer u beenlengte-verschil heeft
 • Plaatsen van een afwikkelrol onder uw schoenen, zodat u uw voet soepeler kunt afwikkelen, bijvoorbeeld bij capsulitis, stijve grote teen en andere voorvoetklachten
 • Verstijving zool of ruimere teenbox maken voor bijvoorbeeld reuma-patienten.
 • Kijk op de pagina voor vergoedingen/tarieven
zoolverhoging sengers podotherapie
semi-orthopedische schoenen bij sengers podotherapie wijchen

Semi orthopedische schoenen

Een semi orthopedische schoen is een speciaal gemaakte confectieschoen over een ruimere leest met een uitneembaar voetbed waardoor deze schoenen uitermate geschikt zijn voor steunzolen en zoolaanpassingen, zoals hakverhogingen en zoolafwikkelingen. Sengers Podotherapie Wijchen heeft een samenwerkingsovereenkomst met CETOS  . Dit betekent dat wij professioneel semi-orthopedische schoenen mogen aanmeten en leveren, welke voor vergoeding in aanmerking komen.

 • semi orthopedische schoenen zijn  goedkoper dan orthopedische maatschoenen.
 • een OSB ( semi orthopedische schoen ) wordt altijd aangemeten in combinatie met een steunzool.
 • de levertijd voor OSB (semi orthopedische ) schoenen is ongeveer 2 weken.

“Mijn lengteverschil is zo mooi opgelost, ik heb geen klachten meer”

Verbandschoenen

Alle aanpassingsmogelijkheden die deze verbandschoen biedt, maakt deze schoen geschikt voor bijna ieder type voet. De schoenen kunnen aan de voorzijde worden geopend, zodat de schoen gemakkelijk kan worden aangetrokken en aan de voet kan worden aangepast. Een lichtgewicht, flexibele antislip zool, zorgt voor stabiel en zeker loopgedrag.

 • Uitneembaar voetbed
 • Wasbaar op 40 graden
 • Kleur: blauw
 • Beschikbaar in maatvoering 35 tot 48
 • Kijk op de pagina voor vergoedingen/tarieven
 • U heeft een verwijzing (huis)arts nodig

 

 

 

verbandschoenen sengers podotherapie wijchen

Zelf uw slippers of sandalen ontwerpen, wij doen de rest.

Het is belangrijk dat wanneer u uw schoenen uitdoet, de zooltherapie voortzet om uw  klachten te verminderen. Dus of het nu zomer of winter, binnen of buiten loopt, wij zorgen voor continue zooltherapie in de vorm van op maat gemaakte slippers/sandalen of huisschoenen. Zlippo.nl heeft vele modellen en materialen waar Sengers Podotherapie Wijchen uw individuele voetbed in maken. Kijk maar eens op de site van leverancier Zlippo om alvast wat inspiratie op te doen en op onze eigen Zlippo-pagina. Zo creëert u zelf uw eigen unieke comfortabele slippers en/of sandalen.

 

op maat gemaakte sandalen en slippers door sengers podotherapie wijchen
schoenen sengers podotherapie wijchen
op maat gemaakte slippers van sengers podotherapie wijchen

Slippers/huisschoenen, door uzelf ontworpen!

Kijk maar eens op de site van leverancier Zlippo om alvast wat inspiratie op te doen en op onze eigen Zlippo-pagina.

Veelgestelde vragen

Wordt een aanpassing in mijn schoen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Wij leveren ook semi-orthopedische schoenen , die vergoed worden uit de basisverzekering door uw zorgverzekeraar. U dient wel rekening te houden met uw eigen bijdrage. Een aanpassing in uw schoen  is afhankelijk van uw aanvullende verzekering , dit geldt ook voor eventuele zooltherapie. Check vergoedingen/tarieven

Hebben jullie ook een bandenslipper?
Ja die is er ook in de collectie van Zlippo.nl Speciaal voor mensen die niets tussen de tenen willen voelen, of de banden willen verstellen.
Geeft de podotherapeut ook advies aan huis?
Wanneer u niet in de gelegenheid bent om naar ons toe te komen, of slecht ter been bent komen wij ook bij u aan huis.
Kan ik een extra paar zolen bestellen voor in mijn sportschoenen?

Ja , dat kan zeker! Als uw zolen goed bevallen en u wil dit paar herhalen? Kijk onder online zolen bestellen en vul uw gegevens in. Wij gaan direct voor u aan de slag!

Ervaringen van mijn klanten

Doordat 2 gewrichten in mijn voet zijn vastgezet , kreeg ik ook orthopedische schoenen. Ik vond ze lelijk, en kan er niet goed op vooruit. Omdat mijn dochter bij Sengers komt , ben ik een keer meegegaan. Nu draag ik modische semi-orthopedische schoenen die Frans zo heeft aangepast, dat ik weer beter kan lopen. Ik ben er erg blij mee!

Door de reuma was er aan de zijkant van mijn voet, een knobbeltje ontstaan. Een soort nieuwe botaanwas, zei de reumatoloog. Frans heeft op deze plek meer ruimte  in de schoen gemaakt waardoor het leer daar niet meer zo drukt en inlays gemaakt.  Nu kan ik weer kilometers maken! Thuis draag ik graag mijn pantoffels met steunzolen van Sengers.