Reuma en voetklachten

Maak een afspraak

Reuma

Iedereen kan reuma krijgen, op elke leeftijd. Er zijn dus ook kinderen met een vorm van reuma. Een op de negen mensen in Nederland heeft een vorm van reuma. En elke dag komen er 700 mensen bij. Op alle leeftijden komt reumatoïde artritis vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en het aantal mensen met de ziekte neemt toe met de leeftijd.

Ga voor informatie naar ReumaNederland.nl en voor cijfers en context naar Volksgezondheidenzorg.info

Er bestaan een paar grote groepen van reuma:

Naar schatting zijn er in Nederland ongeveer 3 miljoen mensen met gewrichtsklachten, veel hiervan zijn reumapatiënten. Van al deze mensen heeft 80 – 96% voetklachten. Tijdige behandeling door een podotherapeut kan uw klachten verminderen of wegnemen het doel is dat u met zo min mogelijk pijn kunt lopen en staan.

sengers podotherapie locatie wijchen centrum

Wat kan de podotherapeut aan uw reuma-voetklachten doen?

 

Aandoeningen voet bij Reuma :

 

frans peters sengers podtherapeut wijchen
9

Eerste bezoek? Neem het volgende mee:

• De verwijskaart van uw arts of medisch specialist
• Uw geldige zorgverzekeringpas
• (Sport)schoenen die u veel draagt
• Eventuele hulpmiddelen die u al heeft

9

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

Een vaak gestelde voorwaarde voor vergoeding door uw zorgverzekeraar is dat de podotherapeut is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP).

9

Extra vergoeding

Als u reuma heeft, komt u bij sommige zorgverzekeraars in aanmerking voor extra vergoeding. Raadpleeg uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

frans peters sengers podotherapeut wijchen

Slippers/huisschoenen, met steunzolen door uzelf ontworpen!

Heeft u vervormingen aan uw voeten? Dan is het beter om niet op blote voeten te lopen.
Dit kan leiden tot meer klachten, draag liever op maat gemaakte slippers!
Kijk maar eens op de site van leverancier Zlippo om alvast wat inspiratie op te doen en op onze eigen Zlippo-pagina. 

Veelgestelde vragen

Wordt een aanpassing in mijn schoen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Wij leveren ook semi-orthopedische schoenen , die vergoed worden uit de basisverzekering door uw zorgverzekeraar. U dient wel rekening te houden met uw eigen bijdrage. Een aanpassing in uw schoen  is afhankelijk van uw aanvullende verzekering , dit geldt ook voor eventuele zooltherapie. Check hier uw zorgverzekeraar. Wij helpen u graag mee!

Kan de podotherapeut ook mijn likdoorn verwijderen?

Ja dat kan uw podotherapeut als onderdeel van uw behandeling. Wel zal hij u het advies meegeven om uw voeten regelmatig bij de (medisch) pedicure te laten verzorgen. Wees lief voor uw voeten!

Geeft de podotherapeut ook schoenadvies?

Ja , de podotherapeut geeft zeker ook schoenadvies! Frans heeft meer dan 30 jaar ervaring in alle soorten schoenen. Bovendien leveren wij zelf ook semi-orthopedische schoenen , die vergoed worden uit de basisverzekering door uw zorgverzekeraar. U dient wel rekening te houden met uw eigen bijdrage. Check hier uw zorgverzekeraar.Wij helpen u graag vooruit!

Kan ik een extra paar zolen bestellen voor in mijn sportschoenen?

Ja , dat kan zeker! Als uw zolen goed bevallen en u wil dit paar herhalen? Vul het formulier in onder Online zolen bestellen. Wij gaan direct voor u aan de slag!

Ervaringen van mijn klanten

Doordat 2 gewrichten in mijn voet zijn vastgezet , kreeg ik ook orthopedische schoenen. Ik vond ze lelijk, en kan er niet goed op vooruit. Omdat mijn dochter bij Sengers komt , ben ik een keer meegegaan. Nu draag ik modische semi-orthopedische schoenen die Frans zo heeft aangepast, dat ik weer beter kan lopen. Ik ben er erg blij mee!

Door de reuma was er aan de zijkant van mijn voet, een knobbeltje ontstaan. Een soort nieuwe botaanwas, zei de reumatoloog. Frans heeft op deze plek meer ruimte  in de schoen gemaakt waardoor het leer daar niet meer zo drukt. Verder kan ik geen dag meer zonder mijn steunzolen, ik wandel graag en veel!

Voetklachten bij Reuma.

Ik maak samen met u een behandelplan, zodat u weer fijn vooruit kan.