Reuma en voetklachten

Maak een afspraak

Reuma

Iedereen kan reuma krijgen, op elke leeftijd. Er zijn dus ook kinderen met een vorm van reuma. Een op de negen mensen in Nederland heeft een vorm van reuma. En elke dag komen er 700 mensen bij. Op alle leeftijden komt reumatoïde artritis vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en het aantal mensen met de ziekte neemt toe met de leeftijd.

Ga voor informatie naar ReumaNederland.nl en voor cijfers en context naar Volksgezondheidenzorg.info

Er bestaan een paar grote groepen van reuma:

  • auto-immuunziekten/ontstekingsreuma
  • artrose
  • jicht
  • osteoporose
  • weke delen-reuma

Naar schatting zijn er in Nederland ongeveer 3 miljoen mensen met gewrichtsklachten, veel hiervan zijn reumapatiënten. Van al deze mensen heeft 80 – 96% voetklachten. Tijdige behandeling door een podotherapeut kan uw klachten verminderen of wegnemen het doel is dat u met zo min mogelijk pijn kunt lopen en staan.

sengers podotherapie locatie wijchen centrum

Wat kan de podotherapeut aan uw reuma-voetklachten doen?

 

Aandoeningen voet bij Reuma :

 

frans peters sengers podtherapeut wijchen
9

Eerste bezoek? Neem het volgende mee:

• De verwijskaart van uw arts of medisch specialist
• Uw geldige zorgverzekeringpas
• (Sport)schoenen die u veel draagt
• Eventuele hulpmiddelen die u al heeft

9

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

Een vaak gestelde voorwaarde voor vergoeding door uw zorgverzekeraar is dat de podotherapeut is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP).

9

Extra vergoeding

Als u reuma heeft, komt u bij sommige zorgverzekeraars in aanmerking voor extra vergoeding. Raadpleeg uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

frans peters sengers podotherapeut wijchen

Slippers/huisschoenen, met steunzolen door uzelf ontworpen!

Heeft u vervormingen aan uw voeten? Dan is het beter om niet op blote voeten te lopen.
Dit kan leiden tot meer klachten, draag liever op maat gemaakte slippers!
Kijk maar eens op de site van leverancier Zlippo om alvast wat inspiratie op te doen en op onze eigen Zlippo-pagina. 

Veelgestelde vragen

Wordt een aanpassing in mijn schoen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Wij leveren ook semi-orthopedische schoenen , die vergoed worden uit de basisverzekering door uw zorgverzekeraar. U dient wel rekening te houden met uw eigen bijdrage. Een aanpassing in uw schoen  is afhankelijk van uw aanvullende verzekering , dit geldt ook voor eventuele zooltherapie. Check hier uw zorgverzekeraar. Wij helpen u graag mee!

Kan de podotherapeut ook mijn likdoorn verwijderen?

Ja dat kan uw podotherapeut als onderdeel van uw behandeling. Wel zal hij u het advies meegeven om uw voeten regelmatig bij de (medisch) pedicure te laten verzorgen. Wees lief voor uw voeten!

Geeft de podotherapeut ook schoenadvies?

Ja , de podotherapeut geeft zeker ook schoenadvies! Frans heeft meer dan 30 jaar ervaring in alle soorten schoenen. Bovendien leveren wij zelf ook semi-orthopedische schoenen , die vergoed worden uit de basisverzekering door uw zorgverzekeraar. U dient wel rekening te houden met uw eigen bijdrage. Check hier uw zorgverzekeraar.Wij helpen u graag vooruit!

Kan ik een extra paar zolen bestellen voor in mijn sportschoenen?

Ja , dat kan zeker! Als uw zolen goed bevallen en u wil dit paar herhalen? Vul het formulier in onder Online zolen bestellen. Wij gaan direct voor u aan de slag!

Ervaringen van mijn klanten

Doordat 2 gewrichten in mijn voet zijn vastgezet , kreeg ik ook orthopedische schoenen. Ik vond ze lelijk, en kan er niet goed op vooruit. Omdat mijn dochter bij Sengers komt , ben ik een keer meegegaan. Nu draag ik modische semi-orthopedische schoenen die Frans zo heeft aangepast, dat ik weer beter kan lopen. Ik ben er erg blij mee!

Door de reuma was er aan de zijkant van mijn voet, een knobbeltje ontstaan. Een soort nieuwe botaanwas, zei de reumatoloog. Frans heeft op deze plek meer ruimte  in de schoen gemaakt waardoor het leer daar niet meer zo drukt. Verder kan ik geen dag meer zonder mijn steunzolen, ik wandel graag en veel!

Voetklachten bij Reuma.

Ik maak samen met u een behandelplan, zodat u weer fijn vooruit kan.

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

google
Yvonne Grundmeijer
20 april 2023

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

google
Dianne Van Hoof
1 juli 2019

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

google
Bridget Sommerdijk
12 maart 2019

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018