Vaak hebben mensen al van alles geprobeerd maar niet de juiste oplossing kunnen vinden. Hielklachten zijn lastig en hoe langer u met uw klachten blijft lopen , hoe moeilijker de prognose vastgesteld kan worden.
Op dit moment zetten wij de shockwave vol in de behandeling van hielspoor. Wij zijn er van overtuigd dat wanneer het probleem begint, zo gauw mogelijk moet worden aangepakt. De klachten zijn per persoon verschillend ; de een heeft er alleen last van met hardlopen , de ander gedurende de hele dag met lopen, weer een ander alleen s’ochtends bij het opstaan, dus het eerste contact van de voet met de ondergrond, de zogenaamde ‘opstartklachten’.
Vaak spreekt men van hielspoor. Ik heb hielspoor , hoor je vaak. Maar daar is men in de wetenschap nog niet zo over uit: Onder de voet loopt een peesplaat van achter naar voor, deze peesplaat onder de hiel waait uit richting de bal van de voet, naar de tenen. Deze zorgt er o.a. voor dat de voetboog in stand blijft. Nog maar kort geleden werd er gedacht dat er alleen een ontsteking aan de aanhechting van de peesplaat onstond en daar de klachten door onstonden. Echter weet men nu dat de onsteking overgaat maar wel de klachten blijven. Het probleem wordt dan chronisch en de peesplaat herstelt niet meer. (noemt men fasciitis plantaris). Het peesweefsel gaat in kwaliteit achteruit en er ontstaat verdikt littekenweefsel. Door shockwave in te zetten hopen wij de chronische klacht weer acuut te maken en zo het lichaam aan te zetten op de ontsteking zelf op te ruimen.
Wat is de oorzaak van hielspoorklachten? Er komt bij het staan en lopen belasting op de hiel. Deze druk kan te veel zijn en er voor zorgen dat het hielbot een groter draagvlak nodig heeft om de druk te verdelen. Er wordt dan extra botweefsel aangemaakt, maar dat zorgt juist voor “hielklachten”. Dit verdikte weefsel voelt dus niet prettig aan, er komt teveel trekspanning op te staan. Het is duidelijk dat het gaat om een overbelasting van de pees onder de voet, de aponeurosis plantaris.
Als wij dit onderzoek met u zijn ingegaan wordt er ook gekeken naar andere mogelijke hielklachten. Immers alles moet eerst uitgesloten worden willen we gericht te werk kunnen gaan met uw persoonlijke behandelplan. Zo kunnen er ook zenuwklachten zijn betreffende een inklemming of vetweefsel onder de hiel kan dunner zijn geworden (fatpad) waardoor klachten er kunnen optreden, of een uitstralingspijn van de rug of heup.
Verdere oorzaken kunnen zijn:
Wij gaan aan de slag om een persoonlijk en uniek behandelplan voor u samen te stellen. De stekende pijn die bij hielspoor komt kijken is goed te bestrijden. De podotherapeut onderzoekt onder andere uw voeten en uw looppatroon, eventueel gebruik makende van de echografie. Er wordt ook een drukmeting gedaan, om in kaart te brengen hoe druk onder uw voeten wordt verdeeld. Wij leveren maatwerk en onderscheiden hielklachten in een korte termijnoplossing ; dat is het verlichten van de stekende pijn in uw hak, en een langere termijnoplossing die kan bestaan uit manuele podotherapie, shockwave-behandelingen, oefeningen, en het aanmeten van podotherapeutische zolen. Kortom u kunt van ons een duidelijk adviesgesprek verwachten met toelichting van de oorzaak en de mogelijke behandelingen. Wij werken graag met uw fysiotherapeut samen.
De vergoeding hangt af van uw zorgverzekeraar en uw aanvullende pakket. Sengers Podotherapie Wijchen heeft contracten met alle zorgverzekeraars.
De meeste zorgverzekeraars vergoeden podotherapie vanuit de aanvullende verzekering. De kosten gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Waar u wel op dient te letten is dat sommige verzekeraars een totaalbedrag voor voetzorg hebben vastgesteld.U heeft geen verwijzing van (huis)arts nodig om bij ons een afspraak te kunnen maken.
Wanneer je voet naar binnen zakt, kan dit leiden tot overbelasting van andere spieren en…
Een schijnbaar beenlengteverschil veroorzaakt door een disbalans in de quadratus lumborum is een goed voorbeeld…
Shockwave therapie wordt o.a. gebruikt bij langdurige klachten ; fasciitis plantaris, hielspoor, tendinopathie, tarsaal tunnel…
Door de afwijkende stand van de eerste straal, aangeboren of later ontstaan, is je voet…
In de meeste skischoenen zit standaard een vrij platte zool. U kunt daarbij confectie gevormde…