Home » Blog » Podotherapie voor sporters » Hielklachten, veelvoorkomend probleem
Hielklachten sengers podotherapie wijchen

Hielklachten, veelvoorkomend probleem

door | 6 nov, 2020 | Podotherapie voor iedereen, Podotherapie voor sporters

Hielspoor, meest gehoorde klacht podotherapie

Vaak hebben mensen al van alles geprobeerd maar niet de juiste oplossing kunnen vinden. Hielklachten zijn lastig en hoe langer u met uw klachten blijft lopen , hoe moeilijker de prognose vastgesteld kan worden.

Op dit moment zetten wij de shockwave vol in de behandeling van hielspoor. Wij zijn er van overtuigd dat wanneer het probleem begint, zo gauw mogelijk moet worden aangepakt. De klachten zijn per persoon verschillend ; de een heeft er alleen last van met hardlopen , de ander gedurende de hele dag met lopen, weer een ander alleen s’ochtends bij het opstaan, dus het eerste contact van de voet met de ondergrond, de zogenaamde ‘opstartklachten’.

Wat is hielspoor of fasciitis plantaris (peesplaatontsteking) ?

Vaak spreekt men van hielspoor. Ik heb hielspoor , hoor je vaak. Maar daar is men in de wetenschap nog niet zo over uit: Onder de voet loopt een peesplaat van achter naar voor, deze peesplaat onder de hiel waait uit richting de bal van de voet, naar de tenen. Deze zorgt er o.a. voor dat de voetboog in stand blijft. Nog maar kort geleden werd er gedacht dat er alleen een ontsteking aan de aanhechting van de peesplaat onstond en daar de klachten door onstonden. Echter weet men nu dat de onsteking overgaat maar wel de klachten blijven. Het probleem wordt dan chronisch en de peesplaat herstelt niet meer. (noemt men fasciitis plantaris). Het peesweefsel gaat in kwaliteit achteruit en er ontstaat verdikt littekenweefsel. Door shockwave in te zetten hopen wij de chronische klacht weer acuut te maken en zo het lichaam aan te zetten op de ontsteking zelf op te ruimen.

Oorzaak

Wat is de oorzaak van hielspoorklachten? Er komt bij het staan en lopen belasting op de hiel. Deze druk kan te veel zijn en er voor zorgen dat het hielbot een groter draagvlak nodig heeft om de druk te verdelen. Er wordt dan  extra botweefsel aangemaakt, maar dat zorgt juist voor “hielklachten”. Dit verdikte weefsel voelt dus niet prettig aan, er komt teveel trekspanning op te staan. Het is duidelijk dat het gaat om een overbelasting van de pees onder de voet, de aponeurosis plantaris.

Als wij dit onderzoek met u zijn ingegaan wordt er ook gekeken naar andere mogelijke hielklachten. Immers alles moet eerst uitgesloten worden willen we gericht te werk kunnen gaan met uw persoonlijke behandelplan. Zo kunnen er ook zenuwklachten zijn betreffende een inklemming of vetweefsel onder de hiel kan dunner zijn geworden (fatpad) waardoor klachten er kunnen optreden, of een uitstralingspijn van de rug of heup.

Verdere oorzaken kunnen zijn:

  • Afwijkende voetstand en/of looppatroon
  • Beperkte mobiliteit in het eneklgewricht
  • Verkorte kuitspieren
  • Het dragen van verkeerde schoenen
  • slijmbeursontsteking

Symptomen

  • Pijn aan de hak tijdens het opstaan (dit kan uit het bed zijn maar ook na een tijdje zitten van de bank s’avonds)
  • Toenemde pijn gedurende de dag tijdens lopen of staan
  • Soms straalt de pijn uit naar de binnen- of buitenkant voet
  • Lokaal de pijn onder de hak voelen.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

Wij gaan aan de slag om een persoonlijk en uniek behandelplan voor u samen te stellen. De stekende pijn die bij hielspoor komt kijken is goed te bestrijden. De podotherapeut onderzoekt onder andere uw voeten en uw looppatroon, eventueel gebruik makende van de echografie. Er wordt ook een drukmeting gedaan, om in kaart te brengen hoe druk onder uw voeten wordt verdeeld. Wij leveren maatwerk en onderscheiden hielklachten in een korte termijnoplossing ; dat is het verlichten van de stekende pijn in uw hak,  en een langere termijnoplossing die kan bestaan uit manuele podotherapie, shockwave-behandelingen, oefeningen, en het aanmeten van podotherapeutische zolen. Kortom u kunt van ons een duidelijk adviesgesprek verwachten met toelichting van de oorzaak en de mogelijke behandelingen. Wij werken graag met uw fysiotherapeut samen.

Wat zijn de kosten van een behandeling?

De vergoeding hangt af van uw zorgverzekeraar en uw aanvullende pakket. Sengers Podotherapie Wijchen heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden podotherapie vanuit de aanvullende verzekering. De kosten gaan dus niet ten koste van uw eigen risico. Waar u wel op dient te letten is dat sommige verzekeraars een totaalbedrag voor voetzorg hebben vastgesteld.U heeft geen verwijzing van (huis)arts nodig om bij ons een afspraak te kunnen maken.

———————————————

Wilt u snel gezien en geholpen worden?

afspraak sengers podotherapie locatie wijchen centrum

———————————————

 

Frans

frans peters sengers podtherapeut wijchen

U kunt rekenen op een deskundig advies wat afgestemd is op uw wensen. Ik heb jarenlange ervaring en goede schoenkennis. Ik ga op zoek naar de oorzaak van uw klacht met een uitgebreid biomechanisch onderzoek eventueel aangevuld met echografie. Wij beschikken tevens over een shockwave die wij succesvol inzetten.

 

frans peters sengers podtherapeut wijchen

 

———————————————

———————————————

Gerelateerde artikelen

Over (tarsale) coalitie gesproken…

Over (tarsale) coalitie gesproken…

Bij Sengers Podotherapie krijgt u deskundig schoenadvies en het aanmeten van podotherapeutische zolen kan bijdragen aan een vermindering van pijn en stijfheidsklachten midden op de voet, bij tarsale coalitie. Door het dragen van deze steunzolen, wordt de druk beter verdeeld en wordt de afwikkeling en de stand van de voet gecorrigeerd en gestimuleerd.

Lees meer
Waarom zou u steunzolen voor uw skischoenen laten aanmeten?

Waarom zou u steunzolen voor uw skischoenen laten aanmeten?

In de meeste skischoenen zit standaard een vrij platte zool. U kunt daarbij confectie gevormde zolen voor in uw skischoenen kopen wanneer u verder geen probleemvoeten hebt en extra comfort fijn vindt. Heeft u echter last van klachten of draagt u al steunzolen? Laat ons dan kijken of wij iets voor u kunnen betekenen. Op maat gemaakte zolen voor u kunnen echt de bonus zijn!

Lees meer
Wandel- en/of hardloop-blessures door overbelasting

Wandel- en/of hardloop-blessures door overbelasting

Blessures bij wandelen en/of hardlopen kunnen zeer pijnlijk en vervelend zijn. Vaak hebben ze met overbelasting te maken. Uw podotherapeut kijkt snel naar uw klachten en helpt u weer vooruit. Dit kan door podotherapeutische oplossingen als manuele therapie, shockwave, taping, podotherapeutische zolen , goede schoenen en inlegzolen, gerichte oefeningen en advies.

Lees meer

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin