Instrumentele behandeling

afspraak maken
sengers podotherapie wijchen

Instrumentele behandeling

De podotherapeut doet ook instrumentele behandelingen, ook wel voetbehandelingen genoemd, en behandeld daarmee klachten zoals eeltplekken, likdoorns, diabetische wonden, ingegroeide teennagels, wratten of schimmelnagels. Meestal worden deze behandelingen uitgevoerd door een (medisch) pedicure, maar soms kan deze de klachten niet voldoende wegnemen en neemt de podotherapeut het (tijdelijk) over.

 

 

 

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

Voor instrumentele behandelingen maakt de podotherapeut gebruik van gespecialiseerde apparatuur en instrumenten. Tijdens een instrumentele behandeling wordt de klacht opgelost, maar is het doel vooral om de oorzaak van de klachten te achterhalen en aan te pakken. Dit kan door middel van steunzolen, siliconen orthesen of andere behandelmethoden. Hierdoor zullen de klachten uiteindelijk structureel verminderen en kunt u weer overgedragen worden aan de (medisch) pedicure of zijn klachten zelfs volledig verholpen. Klachten kunnen zijn:

 

 

frans peters sengers podotherapeut wijchen

Bekijk hier Vergoedingen /tarieven

Soms is de klacht na één instrumentele behandeling verholpen, maar in veel gevallen is een reeks van opeenvolgende behandelingen nodig om de klachten op te lossen. De podotherapeut zal dit van tevoren met de patiënt bespreken om een inschatting te maken van het behandeltraject en de bijbehorende totale kosten.

In veel gevallen wordt deze behandelingen grotendeels vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico. De medisch noodzakelijke voetzorg voor diabetes patienten wordt vergoed door uw basisverzekering.

Wilt u snel gezien en geholpen worden?