Nagelbeugel

afspraak maken
frans peters sengers podotherapeut wijchen

Nagelbeugel

Een nagelbeugel (orthonyxie)is een hulpmiddel waarbij met een remanit(dun ijzer) draad een beugel om de nagel wordt gevormd en wordt ingezet bij ingroeiende of ingegroeide teennagels. Door de specifieke vorm van de nagelbeugel wordt de kromming van de nagel verminderd en trekt de nagelbeugel als het ware de nagel uit de nagelwal waardoor de pijnlijke klachten vrijwel direct verminderen. De nagelbeugel wordt langs de nagel gevormd en met een kunstmatige hars vastgelijmd aan de nagel zodat deze blijft zitten en met de nagel mee uitgroeit. De nagel kan dan weer recht groeien en recht afgeknipt worden.

Plaatsing Nagelbeugel

Bij een ingegroeide teennagel is de grote teen pijnlijk, rood en gezwollen. Als u staat en loopt wordt de pijn erger. Vaak is het dragen van gewone schoenen niet meer mogelijk. Eerst maakt Frans de huid goed schoon en zal hij de nagelbeugel voor uw nagel plaatsen totdat deze goed past.

Houdt u klachten en wordt de ontsteking erger, dan kan Frans een driehoekje van nagel en nagelbed (wigexcisie)wegsnijden. Vaak gebeurt dit in samenwerking met de huisarts.

 

nagelbeugel ingegroeide nagel sengers podotherapie wijchen

Bekijk hier Vergoedingen / tarieven

In veel gevallen wordt deze instrumentele behandeling grotendeels vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico.

Hoe kunt u het beste zelf uw teennagels knippen?

Knip uw nagels regelmatig met een nagelknipper of tang met een rechte bek. Het is namelijk belangrijk dat u de teennagels recht af knipt om eventuele ingroei te voorkomen.

Knip uw nagels nooit te kort. Hierdoor voorkomt u dat uw nagelwand ontstoken raakt en eventueel inscheuren van de nagels. Knip de nagels bij voorkeur nadat u uit bad of uit de douche komt. De nagels zijn dan zacht en kunnen daardoor minder snel inscheuren bij het knippen.

Wanneer uw nagel bros en verdikt is, dan kan het zijn dat u last heeft van een kalknagel. Wanneer u een kalknagel heeft is het raadzaam om deze nagel als laatste te knippen/vijlen om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen. Desinfecteer uw knipschaar of vijl ook na gebruik. Lukt het u moeilijk of wilt u verder advies? Bezoek een (medisch) pedicure, deze is gespecialiseerd in voetzorg.  Wanneer u bij de podotherapeut bent geweest om uw ingegroeide teennagels te laten verhelpen, is het zeker raadzaam om in de periode daarna regelmatig bij de pedicure langs te gaan om weer opnieuw ingroei te voorkomen.

Maak snel een afspraak

om van de pijn van een ingegroeide teennagel af te komen.

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018