Podo-manuele therapie

afspraak maken

Podo-manuele therapie

Frans heeft de post-HBO-opleiding “Manuele therapie in de podotherapeutische praktijk” gevolgd en aan de school voor manuele therapie in Utrecht de opleiding manueel therapie voor voet en enkel. Een podotherapeut is GEEN algemeen manueel therapeut en zal zich dan ook beperken tot manipulatie van de voet, enkel en soms het onderbeen/knie. De podotherapeut kan met deze kennis ook gerichter overleggen met een manueel therapeut en/of fysiotherapeut en adviseren voor verder onderzoek/behandeling.

frans peters sengers podotherapeut wijchen
frans peters sengers podotherapeut wijchen

Behandeling

In onze praktijk zien we vaak mensen die hun gewrichten niet meer kunnen bewegen zoals het hoort. Om dergelijke blokkades op te kunnen heffen kan een manipulatietechniek gebruikt worden. Hierbij wordt met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht “los gemaakt” en kan de afwijkende stand worden opgeheven. De normale bewegingen in de verschillende gewrichten komen hiermee weer terug en de spieren, pezen en banden komen tot rust. Manuele therapie kan ook voor pijn laag in de rug, knieën , enkel en voet helpen.

De manipulatie dient meestal ter ondersteuning van een andere podotherapeutische therapie, vaak volgt er correctie van uw looppatroon door middel van aangemeten podotherapeutische zolen.

Maak snel een afspraak

voor advies en eventuele manuele podotherapie