Shockwave therapie

afspraak maken

Wat is shockwave therapie?

De shockwave therapie richt zich op het behandelen van pijnlijke plekken, hardnekkige klachten in het lichaam met behulp van schokgolven. Deze schokgolven versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Met behulp van een apparaat worden deze golven overgebracht door de podotherapeut/podoloog met een soort handscan.

 Voordelen:

 • weinig bijwerkingen, het kan direct na de behandeling een wat rood kleuren of enige zwelling ontstaan.
 • slagingspercentage ongeveer 80%.
 • succes na gemiddeld 3 behandelingen.
 • pijnverlichting al na enkele dagen merkbaar
 • door shockwave therapie kan een injectie of operatie overbodig blijken
 • korte sessie per keer

Wat zijn de kosten van een behandeling?

Het behandelen van uw klacht met shockwave bestaat uit 4 behandelingen : € 99,50 
Na 4 behandelingen wordt er gekeken of er nog meer behandelingen nodig zijn.

U heeft geen verwijzing van (huis)arts nodig om bij ons een afspraak te kunnen maken.

 Shockwave bij Sengers Podotherapie

 

Deze therapievorm kan onderdeel van het podotherapeutische behandelplan zijn, maar kan ook los geboekt worden. Eerst onderzoeken wij de oorzaak van uw klachten. Wanneer er samen met u wordt besloten om shockwave therapie toe te passen, verhoogt dit de genezingskans. Bij shockwavetherapie voor achillespees of hielspoor of andere peesklachten zijn doorgaans  4 behandelingen nodig, die één keer per week wordt uitgevoerd. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het genezingsproces hierdoor op gang wordt gezet, wat bijdraagt aan een vlot herstel.

 

 

shockwave therapie sengers podotherapie wijchen
shockwave therapie sengers podotherapie wijchen

Voorkomende klachten waarbij shockwave wordt ingezet:

 

Hoe gaat de shockwave therapie eruit zien?

Voordat we met shockwave beginnen vind er eerst een podotherapeutisch en biomechanisch onderzoek plaats en maken we, indien nodig, een echo van het gebied waar u de klachten ervaart. Daar maken we een beeld van zodat we deze kunnen opslaan. Als er samen met u wordt besloten om shockwave toe te passen worden er 4 behandelingen voor shockwave ingepland. Na 4 behandelingen wordt er gekeken of er nog meer behandelingen nodig zijn. Tussen deze behandelingen zit gemiddeld een week, om de behandelde locatie te laten rusten.

 Niet geschikt voor behandeling met shockwavetherapie zijn:

 • kinderen en zwangere vrouwen
 • mensen met polyneuropathie of hypersensibiliteit
 • voor oncologische afwijkingen of infecties
 • personen met implantaten , een pacemaker of  een prothese
 • bij het gebruik van bloedverdunners

-Zie onze blog over shockwave

-Om thuis wat aan oefeningen te doen kunt u onze blog voetoefeningen met de tennisbal lezen of onder oefeningen kijken welke bij u past. Graag adviseren wij u hierover.

Zou shockwave iets voor u kunnen betekenen?

Vraag het ons.

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018