Wat is beenlengteverschil?

Bij beenlengteverschil verschillen uw benen van lengte. Sommige mensen hebben hierdoor veel klachten, anderen merken er niets van. U kunt door een minimaal verschil, last krijgen van uw voeten, knieën, heupen en rug. Dit komt omdat het lichaam de onbalans wil compenseren. Ook kan er door lengteverschil bekkenscheefstand ontstaan. Wij zoeken naar de oorzaak van de klacht.

voetskelet sengers podotherapie

Oorzaak

  • kan aangeboren zijn
  • heupdysplasie bij kinderen
  • trauma zoals botbreuken
  • groeistoornis bij kinderen
  • heup- of knieprothese

Symptomen

Vaak zie je het langere been meer naar binnen of het kortere been meer naar buiten toe kantelen om het verschil in beenlengte te compenseren,  waardoor er zeker op langere termijn klachten in het gehele lichaam kunnen komen, zoals rug-, heup- en/of knieklachten. Er kan ook sprake van iets anders zijn zoals een scheve rug of bekken. Daarom is het onderzoek naar de oorzaak van de klacht belangrijk bij de fysiotherapeut of podotherapeut.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

U zult het zelf moeilijk kunnen constateren of u beenlengteverschil hebt als het verschil minimaal is. Maar als uw klachten krijgt , laat de podotherapeut u dan onderzoeken. De podotherapeut onderzoekt uw looppatroon en de stand van uw voeten, knieën en heupen ten opzichte van elkaar en meet het eventuele verschil in beenlengte op. We bespreken samen de oorzaak en uw klachten en het eventuele behandelplan. Wij  kunnen bijvoorbeeld op maat gemaakte podotherapeutische zolen voor u maken. Daarnaast zal Frans u een goed en deskundig schoenadvies geven. In combinatie met een eventuele hakverhoging kan dit voor pijnverlichting zorgen of pijn in de toekomst voorkomen.

 

 

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

google
Yvonne Grundmeijer
20 april 2023

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

google
Dianne Van Hoof
1 juli 2019

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

google
Bridget Sommerdijk
12 maart 2019

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018