Home » Blog » Podotherapie voor iedereen » Wanneer is het tijd voor nieuwe steunzolen?
podotherapeutische zolen, sportzolen, steunzolen, inlays door sengers podotherapie wijchen

Wanneer is het tijd voor nieuwe steunzolen?

door | 10 feb, 2022 | Podotherapie voor iedereen

Wanneer is het tijd voor nieuwe steunzolen?

Door het lopen op steunzolen worden de belasting en pijn/klachten aan voet, enkel, knie, heup of rug minder. Maar de belastbaarheid/functie van de podotherapeutische zolen is niet oneindig. Vroeger werden steunzolen van staal gemaakt , die gingen een heel lang mee wat betreft slijtage, maar waren niet eeuwig geschikt voor eventuele groei, een andere schoen, en/of verandering van stand of afwikkeling van uw voeten.

De reden waarom u steunzolen heeft gekregen is immers niet dat ze lekker lang mee gaan maar dat we ze actief willen inzetten als podotherapeutisch hulpmiddel en als u bij ons komt :

  • Kijken we naar de oorzaak van uw klachten
  • Gaan we samen naar de oplossing van de oorzaak zoeken
  • U kunt als een van de podotherapeutische hulpmiddelen; comfortabele inlegzolen krijgen
  • Doordat wij een vervolgafspraak/controle maken houden wij actief controle op wat de steunzool voor u doet
  • En gaan wij samen voor een betere kwaliteit van bewegen én leven ! (na 8 weken zien wij meer dan 95% van onze cliënten terug met minder klachten!)

Wij maken uw steunzolen van kunststof in plaats van staal, zo kunnen wij een comfortabele zool voor u fabriceren. Uw inlegzolen zijn gemaakt van EVA (Ethyl Vinyl acetaat) en door een freesmachine uitgefreesd. Deze voldoen aan onze eisen omdat het vervormbaar materiaal is, wij zelf hoogte en dikte kunnen ingeven en elementen of juist uitsparingen, kunnen toevoegen. Toch gaat kunststof na verloop van tijd (staat 1 jaar voor)  inzakken en daardoor dunner worden. Tijd voor vervanging dus. Een nadeel is dat EVA slijtvast is en dus niet voor recycling in aanmerking komt, ik kan uw zolen dus niet afbreken en opnieuw weer opbouwen. De belangrijkste reden voor vervanging van uw inlegzolen is dus dat het materiaal na verloop van tijd dikte en dus functie verliest.

Wanneer merkt u zelf wanneer uw zolen aan vervanging toe zijn?

Wij gaan er dus van uit dat u nieuwe zolen nodig hebt als er een jaar voorbij is gegaan aan uw eerste bezoek bij ons. Belt u echter eerder voor een afspraak wanneer:

  • U terugkerende klachten hebt die juist waren verdwenen door het dragen van de inlegzolen.
  • Wanneer het EVA slijt en er komen gaten in. Het kan zijn dat ik dan alleen de bovenlaag moet vervangen. Het is wel belangrijk om te laten controleren op welke plekken de slijtage zich bevindt: we willen immers een zo optimaal mogelijke voetfunctie en vermindering van uw klachten.
  • Als u merkt dat uw inlegzool minder comfortabel gaat zitten dan is het eerder tijd om een afspraak te maken. De vorm van uw voet kan in de loop van de tijd veranderen, maar ook kan het EVA van vorm zijn veranderd.

 

pantoffels op maat gemaakt door sengers podotherapie wijchen

Extra paar zolen €150,-

Een extra paar zolen kan om verschillende redenen praktisch zijn. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld graag nog een paar wilt voor uw wandelschoenen of sportschoenen. Het voordeel van meerdere paren zolen is dat er minder slijtage ontstaat en om-en-om gedragen kunnen worden. Als uw zolen goed lopen en er geen controle (of nieuwe voetdrukmeting) nodig is kunt u online een extra paar bestellen voor €150,- Dit voordeel is alleen voor bestaande patiënten mogelijk. Afhankelijk van uw keuze hier ontvangt u een email wanneer uw zolen klaar zijn om op te halen of worden ze kosteloos opgestuurd. U hoeft er zelfs niet voor thuis te blijven, ze kunnen door de brievenbus.

U kunt ook zelf slippers of sandalen ontwerpen door middel van uw steunzool

Als u baat heeft bij het lopen op podotherapeutische zolen hebben wij ook constante zooltherapie ; Of het nu zomer of winter is, u binnen of buiten loopt, wij kunnen zorgen dat uw zool verwerkt is in de vorm van op maat gemaakte slippers/sandalen of huisschoenen. Fabrikant Zlippo.nl heeft vele modellen en materialen waar Frans uw individuele voetbed in kan maken. Hiervoor is de vergoeding door uw zorgverzekeraar volgens onderstaand tekst.

Betaling en vergoeding zorgverzekeraar

Wij dienen de nota rechtstreeks in bij uw verzekering. Alleen van het deel wat niet vergoed wordt door uw aanvullende verzekering zult u een factuur thuis ontvangen. Raadpleeg zelf uw polisvoorwaarden of u in aanmerking komt voor een vergoeding van het extra paar zolen. Sommige verzekeraars hanteren voor podotherapie (consulten en hulpmiddelen/zolen) een totaalbedrag per kalenderjaar, anderen vergoeden één paar per jaar en anderen hebben één totaalbedrag per kalenderjaar (alleen voor zolen).

 

———————————————

Wilt u snel gezien en geholpen worden?

afspraak sengers podotherapie locatie wijchen centrum

———————————————

 

Frans

frans peters sengers podtherapeut wijchen

U kunt rekenen op een deskundig advies wat afgestemd is op uw wensen. Ik heb jarenlange ervaring en goede schoenkennis. Ik ga op zoek naar de oorzaak van uw klacht met een uitgebreid biomechanisch onderzoek eventueel aangevuld met echografie. Wij beschikken tevens over een shockwave die wij succesvol inzetten.

 

frans peters sengers podtherapeut wijchen

 

———————————————

———————————————

Gerelateerde artikelen

Pijn aan de teen bij het sporten?

Pijn aan de teen bij het sporten?

De podotherapeut kan onderzoeken of de desbetreffende teen niet gekneusd of gebroken is.Vaak heeft u dit niet direct in de gaten en komen er pas later klachten bijv. wanneer er opnieuw krachten op de teen komen.
Of is het iets wat al vaker klachten oplevert zoals een eerder opgedane kneuzing, een ingegroeide teennagel, een voetwrat of een likdoorn tussen de tenen?
Het doel van de podotherapeut is de geblesseerde teen te behandelen en/of te ontlasten. Samen kijken we welke maatregel hiervoor de beste oplossing is.
Ik kan kijken of er een afwijking in de voetfunctie is waardoor deze vervelende sportblessure kan ontstaan. Als dit het geval is kan ik podotherapeutische zolen/sportzolen bij u aanmeten wat de druk zal doen afnemen en desbetreffende teen kan ontlasten.
Indien nodig gebruik ik voor directe pijnontlasting tape, vilt, een siliconen hulpstukje, en zachte of juist harde materiaal voor eventuele schoen aanpassingen. De sportschoen wordt natuurlijk ook goed bekeken of deze voor u en uw voeten voldoet.

lees verder

0 Reacties

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018
Tweet
Share
Share
Pin