Home » Blog » Podotherapie voor iedereen » Wanneer is het tijd voor nieuwe steunzolen?
podotherapeutische zolen, sportzolen, steunzolen, inlays door sengers podotherapie wijchen

Wanneer is het tijd voor nieuwe steunzolen?

door | 10 feb, 2022 | Podotherapie voor iedereen

Wanneer is het tijd voor nieuwe steunzolen?

Door het lopen op steunzolen worden de belasting en pijn/klachten aan voet, enkel, knie, heup of rug minder. Maar de belastbaarheid/functie van de podotherapeutische zolen is niet oneindig. Vroeger werden steunzolen van staal gemaakt , die gingen een heel lang mee wat betreft slijtage, maar waren niet eeuwig geschikt voor eventuele groei, een andere schoen, en/of verandering van stand of afwikkeling van uw voeten.

De reden waarom u steunzolen heeft gekregen is immers niet dat ze lekker lang mee gaan maar dat we ze actief willen inzetten als podotherapeutisch hulpmiddel en als u bij ons komt :

  • Kijken we naar de oorzaak van uw klachten
  • Gaan we samen naar de oplossing van de oorzaak zoeken
  • U kunt als een van de podotherapeutische hulpmiddelen; comfortabele inlegzolen krijgen
  • Doordat wij een vervolgafspraak/controle maken houden wij actief controle op wat de steunzool voor u doet
  • En gaan wij samen voor een betere kwaliteit van bewegen én leven ! (na 8 weken zien wij meer dan 95% van onze cliënten terug met minder klachten!)

Wij maken uw steunzolen van kunststof in plaats van staal, zo kunnen wij een comfortabele zool voor u fabriceren. Uw inlegzolen zijn gemaakt van EVA (Ethyl Vinyl acetaat) en door een freesmachine uitgefreesd. Deze voldoen aan onze eisen omdat het vervormbaar materiaal is, wij zelf hoogte en dikte kunnen ingeven en elementen of juist uitsparingen, kunnen toevoegen. Toch gaat kunststof na verloop van tijd (staat 1 jaar voor)  inzakken en daardoor dunner worden. Tijd voor vervanging dus. Een nadeel is dat EVA slijtvast is en dus niet voor recycling in aanmerking komt, ik kan uw zolen dus niet afbreken en opnieuw weer opbouwen. De belangrijkste reden voor vervanging van uw inlegzolen is dus dat het materiaal na verloop van tijd dikte en dus functie verliest.

Wanneer merkt u zelf wanneer uw zolen aan vervanging toe zijn?

Wij gaan er dus van uit dat u nieuwe zolen nodig hebt als er een jaar voorbij is gegaan aan uw eerste bezoek bij ons. Belt u echter eerder voor een afspraak wanneer:

  • U terugkerende klachten hebt die juist waren verdwenen door het dragen van de inlegzolen.
  • Wanneer het EVA slijt en er komen gaten in. Het kan zijn dat ik dan alleen de bovenlaag moet vervangen. Het is wel belangrijk om te laten controleren op welke plekken de slijtage zich bevindt: we willen immers een zo optimaal mogelijke voetfunctie en vermindering van uw klachten.
  • Als u merkt dat uw inlegzool minder comfortabel gaat zitten dan is het eerder tijd om een afspraak te maken. De vorm van uw voet kan in de loop van de tijd veranderen, maar ook kan het EVA van vorm zijn veranderd.

 

pantoffels op maat gemaakt door sengers podotherapie wijchen

Extra paar zolen €149,-

Een extra paar zolen kan om verschillende redenen praktisch zijn. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld graag nog een paar wilt voor uw wandelschoenen of sportschoenen. Het voordeel van meerdere paren zolen is dat er minder slijtage ontstaat en om-en-om gedragen kunnen worden. Als uw zolen goed lopen en er geen controle (of nieuwe voetdrukmeting) nodig is kunt u online een extra paar bestellen voor €125,-. Dit voordeel is alleen voor bestaande patiënten mogelijk. Afhankelijk van uw keuze hier ontvangt u een email wanneer uw zolen klaar zijn om op te halen of worden ze kosteloos opgestuurd. U hoeft er zelfs niet voor thuis te blijven, ze kunnen door de brievenbus.

U kunt ook zelf slippers of sandalen ontwerpen door middel van uw steunzool

Als u baat heeft bij het lopen op podotherapeutische zolen hebben wij ook constante zooltherapie ; Of het nu zomer of winter is, u binnen of buiten loopt, wij kunnen zorgen dat uw zool verwerkt is in de vorm van op maat gemaakte slippers/sandalen of huisschoenen. Fabrikant Zlippo.nl heeft vele modellen en materialen waar Frans uw individuele voetbed in kan maken. Hiervoor is de vergoeding door uw zorgverzekeraar volgens onderstaand tekst.

Betaling en vergoeding zorgverzekeraar

Wij dienen de nota rechtstreeks in bij uw verzekering. Alleen van het deel wat niet vergoed wordt door uw aanvullende verzekering zult u een factuur thuis ontvangen. Raadpleeg zelf uw polisvoorwaarden of u in aanmerking komt voor een vergoeding van het extra paar zolen. Sommige verzekeraars hanteren voor podotherapie (consulten en hulpmiddelen/zolen) een totaalbedrag per kalenderjaar, anderen vergoeden één paar per jaar en anderen hebben één totaalbedrag per kalenderjaar (alleen voor zolen).

 

———————————————

Wilt u snel gezien en geholpen worden?

afspraak sengers podotherapie locatie wijchen centrum

———————————————

 

Frans

frans peters sengers podtherapeut wijchen

U kunt rekenen op een deskundig advies wat afgestemd is op uw wensen. Ik heb jarenlange ervaring en goede schoenkennis. Ik ga op zoek naar de oorzaak van uw klacht met een uitgebreid biomechanisch onderzoek eventueel aangevuld met echografie. Wij beschikken tevens over een shockwave die wij succesvol inzetten.

 

frans peters sengers podtherapeut wijchen

 

———————————————

———————————————

Gerelateerde artikelen

Hielklachten, veelvoorkomend probleem

Hielklachten, veelvoorkomend probleem

Vaak hebben mensen al van alles geprobeerd maar niet de juiste oplossing kunnen vinden. We weten wel dat hoe langer u met uw klachten blijft lopen , hoe moeilijker de prognose vastgesteld kan worden. Op dit moment zetten wij de shockwave vol in de behandeling van hielspoor. Wij zijn er van overtuigd dat het probleem acuut begint en zo gauw mogelijk moet worden aangepakt.

lees verder
Lage rugpijn, wat kan de podotherapeut voor u betekenen?

Lage rugpijn, wat kan de podotherapeut voor u betekenen?

De manier waarop uw rug belast wordt tijdens staan en lopen kan beïnvloed worden door de stand van voeten en benen. Een standsafwijking van de voeten of een afwijkend looppatroon is vaak corrigeerbaar met podotherapeutische zolen. Een stabiele en neutrale stand kan al een groot deel van de lage rugklachten verminderen of doen opheffen

lees verder
Wat kan de shockwave voor u doen?

Wat kan de shockwave voor u doen?

Shockwave therapie wordt o.a. gebruikt bij langdurige klachten ; hielspoor, bindweefselproblematiek , chronische tendinopathie, degeneratieve aandoeningen als artrose, tarsaal tunnel syndroom , jumper’s knee en achillespeesklachten. Wij zien het maken van een echo en shockwave behandelingen als onderdeel van een groot onderzoek podotherapie.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin