Vilt aanbrengen

afspraak maken
sengers podotherapie locatie wijchen centrum

Vilt aanbrengen

Vilt legt wonden of drukplekken tijdelijk of acuut drukvrij. Bij voorbeeld bij overmatige eeltverwijdering onder de voet, of een likdoorn tussen de tenen. Vilt kan ook aangebracht worden als u moet wachten op het maken van podotherapeutische zolen.

Het aanbrengen van vilt

Vilt is er in verschillende diktes. De podotherapeut brengt het vilt direct aan op de huid rond de aangedane plek. De plaklaag van het vilt bestaat uit zinkoxide, dit kan zorgen voor een allergische reactie van de huid. 

 

 

 

Duur van vilt dragen

Hoe lang u het vilt moet dragen, hangt af van de klacht of op het wachten van de vervolg therapie zoals steunzolen. Viltherapie is altijd een voorlopige therapie, in afwachting tot het definitieve hulpmiddel klaar is. Het kan voorkomen dat u nog een keer terug moet komen om het vilt te vervangen. Frans zal dit uitvoerig met u bespreken. Als u onder de douche wil gaan let u er dan op dat het vilt droog blijft, door bijvoorbeeld een plastic tas te dragen. Het vilt is niet waterbestendig.

 

Bekijk hier Vergoedingen / tarieven

In veel gevallen wordt deze behandeling grotendeels vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico.

 

frans peters sengers podotherapeut wijchen

Maak hier een afspraak om snel gezien en geholpen te worden