Wat is een Hamstring blessure?

Hamstring blessure is een soort zweepslag voor de achterkant van uw bovenbeen. De hamstrings zijn de spieren aan de achterkant van het bovenbeen. De hoofdfunctie van deze spieren is om de knie te buigen en de heup/been te strekken. In totaal hebben we drie hamstringspieren. De biceps femoris, die zijn aanhechting aan de buitenkant van de knie heeft, is het vaakst aangedaan.

sportblessures sengers podotherapie wijchen

Oorzaak

De hamstring blessure komt vaak voor bij sporten als atletiek, voetbal en bij hardlopen.  De lenigheid van de mens wordt onder andere afgemeten aan de soepelheid en rekbaarheid van de hamstrings, die kunnen worden bevorderd door oefeningen ter preventie van (sport)blessures.

  • overbelasting
  • verkeerde schoenen
  • eerdere blessure hamstrings
  • niet goed opgewarmd, plotselinge beweging
  • leeftijd kan een rol spelen
  • conditie niet op peil
  • te veel en/of hard trainen

Symptomen

Acute , felle pijn aan de achterzijde van het  bovenbeen. Een scheurtje in de hamstring gaat vaak gepaard met zwelling en verkleuring, de bloedvaatjes scheuren namelijk mee. Na het letsel heeft u moeite met stretchen en lopen. een fysiotherapeut kan de juiste diagnose stellen, soms is aanvullend onderzoek nodig.

Wat kunt u zelf doen?

Koel de pijnlijke plek met een zak ijsblokjes ( bijvoorbeeld met een theedoek ). Bewegen kan maar doe dit wel binnen de pijngrens. Neem contact op met uw fysiotherapeut voor het stellen van een diagnose.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

Als u weer kunt wandelen, en traplopen zonder pijn, betekent dit nog niet dat u weer kunt gaan sporten. Dat laten wij aan de fysio over, wij kijken preventief naar uw voetenstand, meten de drukverdeling en kijken met name naar de afwikkeling van uw grote teen. Als deze onvoldoende afgewikkeld wordt gaat u geforceerd anders afwikkelen in uw sport-looppatroon waardoor de hamstring onbewust meer belast wordt. Wij kunnen u podotherapeutische zolen aanmeten voor in uw sportschoenen waardoor deze verkeerde afwikkeling gecorrigeerd wordt, plus u gaat stabieler staan waardoor de voeten en enkel meer kracht gaan leveren om vooruit te komen en de knie en heup minder belast worden. Frans past vaak manuele podotherapie toe om u gewrichten los te maken, indien nodig. Wij kijken ook naar uw sportschoenen, indien nodig passen wij een hakverhoging toe voor minder spanning op de hamstrings. Blijf niet met deze klachten lopen, wij helpen u graag!

 

 

 

 

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018