Medical Taping

afspraak maken

Medical Taping

Taping kan door de podotherapeut worden  ingezet om acute klachten/sportblessures te verlichten. Ook kan het ingezet worden als overbrugging van het maken van  podotherapeutische zolen.

taping sengers podotherapie wijchen

 Wat doet taping precies?

De achterliggende gedachte van medical taping is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wij werken dan ook graag met uw fysiotherapeut samen of bezoekt u eens youtube voor klachtgerelateerde oefeningen.

Er wordt zelfs bij hooikoorts taping succesvol toegepast.

 

Tapen met blauwe rekbare tape

De elasticiteit van deze tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid zorgt ervoor dat medical taping een liftend effect uitoefent op de opperhuid. Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het lichaam, ook na een shockwave behandeling.

Tapen met niet rekbare tape

Deze witte tape kan gebruikt worden om bewegingen in een gewricht te remmen en/of te beperken. Ook kan deze wijze van taping ingezet worden voor (tijdelijke) forse belastingen van de voet om hiermee de kans op blessures/blaren te verminderen. Denk aan de Nijmeegse Vierdaagse!

 

Podotherapeuten en taping

Podotherapeuten die deze techniek toepassen hebben een HBO opleiding gevolgd ‘Medical Taping voor podotherapeuten’. Op youtube zijn diverse filmpjes te vinden met tape-instructie maar wij helpen u graag met het aanbrengen van tape om, bijvoorbeeld in afwachting van de op maat gemaakte zolen voor u, uw pijnklachten draagbaarder te maken.

Bekijk hier Vergoedingen / tarieven

In veel gevallen wordt deze behandeling grotendeels vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico.

 

frans peters sengers podotherapeut wijchen

Maak snel een afspraak

voor taping door de podotherapeut