Orthese (hulpstukje tenen)

afspraak maken
frans peters sengers podotherapeut wijchen

Orthese voor de tenen

Een orthese voor de tenen is een hulpmiddel dat de podotherapeut inzet wanneer de stand van de tenen gecorrigeerd moet worden. Een orthese wordt gemaakt van siliconen,

Klachten waarvoor een orthese wordt gemaakt zijn

  • protectie: tegen onder andere likdoorns of bursa op de tenen
  • correctie: van bijvoorbeeld een klauwstand van een teen
  • consolidatie: waarmee wordt voorkomen dat een afwijking steeds erger wordt
  • preventie: om bijvoorbeeld een scheefgroeiende teen die nog geen last geeft, geen klachten te laten geven

 

Orthese advies

De orthese blijft het beste op de plaats als u er een sok en schoen omheen draagt. Zo bestaat de minste kans dat het stuk gaat of dat u het verliest. Wanneer u op blote voeten of slippers loopt kunt u de orthese beter uit doen. Probeer, indien mogelijk, de orthese altijd met twee handen aan te brengen en te verwijderen.

Orthese onderhoud

Mocht de orthese onverhoopt toch stuk gaan of breekt er een stukje af, neem contact op, meestal kunnen wij dit repareren. De orthese kunt u schoonmaken door het met water en eventueel een beetje zeep onder de kraan te wassen en met een doek zachtjes af te drogen. Het is goed om de orthese van een beetje talkpoeder te voorzien, dit vergemakkelijkt het aandoen en kan irritatie van de huid voorkomen, met name als u last heeft van transpirerende voeten.

 

frans peters sengers podotherapeut wijchen

Bekijk hier Vergoedingen / tarieven

In veel gevallen wordt deze behandeling grotendeels vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Bekijk hier onze pagina Vergoedingen / Tarieven. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico.

Orthese laten maken

is dit hulpstukje de oplossing voor u?