Orthese (hulpstukje tenen)

afspraak maken
frans peters sengers podotherapeut wijchen

Orthese voor de tenen

Een orthese voor de tenen is een hulpmiddel dat de podotherapeut inzet wanneer de stand van de tenen gecorrigeerd moet worden. Een orthese wordt gemaakt van siliconen en wordt geplaatst op, tussen, of onder de tenen. Zo wordt er wrijving tussen de tenen of tussen de schoen en de tenen verminderd of voorkomen.

Klachten waarvoor een orthese wordt gemaakt zijn likdoorns, drukplekken, en/of wondjes.

 

Podotherapie orthese maken

Frans zal eerst iets aan uw likdoorn, wondje of drukplek doen. Daarna vormt hij de orthese voor u in de juiste stand. Een orthese is een hulpmiddel waarmee de stand van uw tenen tijdelijk veranderd, waardoor zere plekken rust kunnen krijgen om te genezen.  Zonder orthese nemen uw tenen hun oorspronkelijke stand weer aan.

Onderhoud Orthese

De orthese (teenstukje) blijft het beste op de plaats als u er een sok en schoen omheen draagt. Zo bestaat de minste kans dat het stuk gaat of dat u het verliest. Mocht de orthese onverhoopt toch stuk gaan of breekt er een stukje af, bewaar dan de stukjes. Maak een afspraak, meestal kunnen wij dit repareren. De orthese kunt u schoonmaken door het met water en eventueel een beetje zeep onder de kraan te wassen en met een doek af te drogen.

 

frans peters sengers podotherapeut wijchen

Bekijk hier Vergoedingen / tarieven

In veel gevallen wordt deze behandeling grotendeels vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Bekijk hier onze pagina Vergoedingen / Tarieven. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico.

Orthese laten maken

is dit hulpstukje de oplossing voor u?