Home » Blog » Podotherapie voor kinderen » Pijn aan de teen bij het sporten?
pijnlijke tenen bij het voetbal, sengers podotherapie wijchen

Pijn aan de teen bij het sporten?

door | 5 aug, 2021 | Podotherapie voor iedereen, Podotherapie voor kinderen

Pijn aan de teen bij het sporten?

Oorzaak

Wanneer u op het goal schiet bij het voetballen, of afzet bij het volleyballen, of een andere sport wordt er een explosie van kracht en buiging van de teen gevraagd. Hierdoor kan er een kneuzing ontstaan wat heel pijnlijk is!

Symptomen

Het grote teengewricht voelt pijnlijk aan. Vooral bij beweging en buiging kan de teen rood en verdikt zijn. Het betreft dan ook een kneuzing van het weefsel om het grote teengewricht heen.

Wat kunt u zelf doen?

U kunt zelf de gezwollen teen koelen en ontlasten door rust te nemen. Even geen schoen dragen kan veel verlichting geven.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

Frans kan onderzoeken of de desbetreffende teen niet gekneusd of gebroken is. Vaak heeft u dit niet direct in de gaten en komen er pas later klachten bijv. wanneer er opnieuw krachten op de teen komen.
Het kan ook een teen zijn die al vaker klachten oplevert zoals een eerdere opgedane kneuzing, een ingegroeide teennagel, een voetwrat of een likdoorn tussen de tenen?
Het doel van de podotherapeut is de geblesseerde teen te behandelen en/of te ontlasten. Samen kijken we welke maatregel hiervoor de beste oplossing is.
Ik kan kijken of er een afwijking in de voetfunctie is waardoor deze vervelende sportblessure kan ontstaan. Als dit het geval is kan ik  podotherapeutische zolen/sportzolen bij u aanmeten wat de druk zal doen afnemen en desbetreffende teen kan ontlasten.
Indien nodig gebruik ik voor directe pijnontlasting tape, vilt, een siliconen hulpstukje, en zachte of juist harde materiaal voor eventuele schoen aanpassingen. De sportschoen wordt natuurlijk ook goed bekeken of deze voor u en uw voeten voldoet.

Weer snel pijnvrij, of met veel minder pijn lekker weer bewegen!

Voor blessures ben ik altijd bereikbaar. Bel of Whatsapp mij een foto van uw blessure en ik geef u zo snel mogelijk antwoord. Frans Mobiel : 06-51235495

 

———————————————

Wilt u snel gezien en geholpen worden?

afspraak sengers podotherapie locatie wijchen centrum

———————————————

 

Frans

frans peters sengers podtherapeut wijchen

U kunt rekenen op een deskundig advies wat afgestemd is op uw wensen. Ik heb jarenlange ervaring en goede schoenkennis. Ik ga op zoek naar de oorzaak van uw klacht met een uitgebreid biomechanisch onderzoek eventueel aangevuld met echografie. Wij beschikken tevens over een shockwave die wij succesvol inzetten.

 

frans peters sengers podtherapeut wijchen

 

———————————————

———————————————

Gerelateerde artikelen

Voetoefeningen met een tennisbal

Voetoefeningen met een tennisbal

Voetoefeningen zijn goed voor stijve spieren en gewrichten in uw voet. Een tennisbal kan veel losmaken en drukken op punten genoemd bij voet-reflexologie. Het zal mij niet verbazen dat u na een voetoefening de toilet moet bezoeken! Op Youtube vind u veel voetoefeningen, dit kan een belangrijk onderdeel zijn van podotherapie, zoals het dragen van steunzolen in uw schoen.

lees verder
Wat kan de shockwave voor u doen?

Wat kan de shockwave voor u doen?

Shockwave therapie wordt o.a. gebruikt bij langdurige klachten ; hielspoor, bindweefselproblematiek , chronische tendinopathie, degeneratieve aandoeningen als artrose, tarsaal tunnel syndroom , jumper’s knee en achillespeesklachten. Wij zien het maken van een echo en shockwave behandelingen als onderdeel van een groot onderzoek podotherapie.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin