Onderzoek

afspraak maken
frans peters sengers podotherapeut wijchen

Onderzoek

U heeft geen verwijzing van uw (huis)arts nodig om bij ons een afspraak te maken. Wanneer u niet in de gelegenheid bent om naar ons toe te komen, of slecht ter been bent komen wij ook bij u aan huis. Het onderzoek begint met een anamnese(vraaggesprekje) om uw vraag/klacht/pijn/blessure helder te krijgen waarna het vervolgonderzoek zal plaatsvinden. Aan de hand van dit uitgebreide onderzoek wordt uiteindelijk een diagnose gesteld en samen met u een persoonlijk behandelplan gemaakt. Sengers Podotherapie Wijchen heeft verschillende behandelingen tot zijn mogelijkheden: podotherapeutische zolenvilttherapie, podo-manuele therapie, medical tapingshockwavenagelbeugel, orthese (hulpstukje tenen), therapeutisch elastische kousen en instrumentele behandeling.

Het vervolgonderzoek kan bestaan uit:

 

  • Inspectie; anatomie en afwijkingen of bijzonderheden vast te stellen.
  • Palpatie; het uitlokken van pijnklachten door te drukken op anatomische structuren in uw voet en been.
  • Functieonderzoek; het testen van de bewegingsmogelijkheden en stabiliteit van gewrichten van enkel en voet. Met klachten aan knieën, heupen of rug kan het functieonderzoek worden uitgebreid. In sommige gevallen voert de podotherapeut ook spiertesten uit om klachten te lokaliseren.
  • Ganganalyse; het kijken naar de afwikkeling tijdens het gaan waarbij de beweging van de voet en eventueel de beweging van de knieën, heupen en romp wordt beoordeeld.
  • Podoscopie; een podoscoop is een lichtbak, waarbij op de bodem een spiegel is geplaatst. De therapeut bekijkt hiermee uw voetzolen om de drukverdeling te beoordelen.
  • 3D scan; het aanmeten van steunzolen gebeurd aan de hand van een 3D scan, zo wordt de voetvorm exact opgemeten en vormt de basis voor het vervaardigen van de steunzool.
  • Schoeninspectie; slijtage van uw schoenen geeft veel informatie over uw looppatroon en de mogelijke oorzaak van uw klachten.
  • Doppleronderzoek; een Doppler onderzoek wordt uitgevoerd bij mensen met diabetes. Tijdens diabetesonderzoek wordt met behulp van geluidsgolven geluisterd naar de bloedstroom. Door middel van het apparaat worden geluidsgolven uitgezonden, die worden teruggekaatst door het bloed dat in de slagaders stroomt. De geluidsgolven worden versterkt, waardoor hoorbaar wordt of er een vernauwing in de slagaderen is. Een typisch gevolg van vaatvernauwingen in de benen is het hebben van pijn in de kuiten tijdens het lopen, de zogenaamde etalagebenen.

 

 Bekijk hier Vergoedingen / tarieven

In veel gevallen wordt deze behandeling grotendeels vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico.

 

vergoedingen sengers podotherapie wijchen

Wilt u snel gezien en geholpen worden?