Home » Blog » Podotherapie voor iedereen » Waarom zou u steunzolen voor uw skischoenen laten aanmeten?
steunzolen aanpassen skischoenen sengers podotherapie wijchen

Waarom zou u steunzolen voor uw skischoenen laten aanmeten?

door | 13 dec, 2021 | Podotherapie voor iedereen, Podotherapie voor sporters

Waarom zou u steunzolen voor uw skischoenen laten aanmeten?

Podotherapeutische zolen op maat worden aangemeten wanneer u problemen heeft met uw dagelijkse manier van lopen, afwikkelen of stand van uw voeten. Bij sporten als bijv. hardlopen, wordt er vooral biomechanisch gekeken naar bewegingen en/of afwijkingen. In skischoenen wikkelt u uw voeten niet af, waardoor er in de voet vermoeidheid, pijn en/of zenuw en/of vaat-beknellende klachten kunnen optreden.

Veel gehoorde klachten tijdens/na skiën of snowboarden zijn :
-doof gevoel tenen
-koude tenen
-scheenbeenklachten
-kramp tenen, voet en/of been
-vermoeide voeten, benen
-pijnlijke drukpunten bij enkel of binnenkant voet

In de meeste skischoenen zit standaard een vrij platte zool. U kunt daarbij confectie gevormde zolen voor in uw skischoenen kopen wanneer u verder geen probleemvoeten hebt en extra comfort fijn vindt. Heeft u echter last van bovenstaande klachten of draagt u al steunzolen? Laat ons dan kijken of wij iets voor u kunnen betekenen. Op maat gemaakte zolen voor u kunnen echt de bonus zijn op verder uitstekend zittende skischoenen en u zo een heerlijke vakantie bezorgen!

.

 

———————————————

Wilt u snel gezien en geholpen worden?

afspraak sengers podotherapie locatie wijchen centrum

———————————————

 

Frans

frans peters sengers podtherapeut wijchen

U kunt rekenen op een deskundig advies wat afgestemd is op uw wensen. Ik heb jarenlange ervaring en goede schoenkennis. Ik ga op zoek naar de oorzaak van uw klacht met een uitgebreid biomechanisch onderzoek eventueel aangevuld met echografie. Wij beschikken tevens over een shockwave die wij succesvol inzetten.

 

frans peters sengers podtherapeut wijchen

 

———————————————

———————————————

Gerelateerde artikelen

Voetklachten na de vakantie….

Voetklachten na de vakantie….

In de maand september/oktober zien wij veel cliënten met voetklachten die gerelateerd zijn aan het dragen van ‘vakantieschoeisel’ zoals teenslippers,  slappe schoenen, of het lopen op blote voeten. Wij kunnen u van deze klachten afhelpen door op zoek te gaan naar de oorzaak van uw klacht.

Lees meer
Voetoefeningen met een tennisbal

Voetoefeningen met een tennisbal

Voetoefeningen zijn goed voor stijve spieren en gewrichten in uw voet. Een tennisbal kan veel losmaken en drukken op punten genoemd bij voet-reflexologie. Het zal mij niet verbazen dat u na een voetoefening de toilet moet bezoeken! Op Youtube vind u veel voetoefeningen, dit kan een belangrijk onderdeel zijn van podotherapie, zoals het dragen van steunzolen in uw schoen.

Lees meer
Over (tarsale) coalitie gesproken…

Over (tarsale) coalitie gesproken…

Bij Sengers Podotherapie krijgt u deskundig schoenadvies en het aanmeten van podotherapeutische zolen kan bijdragen aan een vermindering van pijn en stijfheidsklachten midden op de voet, bij tarsale coalitie. Door het dragen van deze steunzolen, wordt de druk beter verdeeld en wordt de afwikkeling en de stand van de voet gecorrigeerd en gestimuleerd.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin