Home » Blog » Podotherapie voor iedereen » Waarom zou u steunzolen voor uw skischoenen laten aanmeten?
steunzolen aanpassen skischoenen sengers podotherapie wijchen

Waarom zou u steunzolen voor uw skischoenen laten aanmeten?

door | 13 dec, 2021 | Podotherapie voor iedereen, Podotherapie voor sporters

Waarom zou u steunzolen voor uw skischoenen laten aanmeten?

Podotherapeutische zolen op maat worden aangemeten wanneer u problemen heeft met uw dagelijkse manier van lopen, afwikkelen of stand van uw voeten. Bij sporten als bijv. hardlopen, wordt er vooral biomechanisch gekeken naar bewegingen en/of afwijkingen. In skischoenen wikkelt u uw voeten niet af, waardoor er in de voet vermoeidheid, pijn en/of zenuw en/of vaat-beknellende klachten kunnen optreden.

Veel gehoorde klachten tijdens/na skiën of snowboarden zijn :
-doof gevoel tenen
-koude tenen
-scheenbeenklachten
-kramp tenen, voet en/of been
-vermoeide voeten, benen
-pijnlijke drukpunten bij enkel of binnenkant voet

In de meeste skischoenen zit standaard een vrij platte zool. U kunt daarbij confectie gevormde zolen voor in uw skischoenen kopen wanneer u verder geen probleemvoeten hebt en extra comfort fijn vindt. Heeft u echter last van bovenstaande klachten of draagt u al steunzolen? Laat ons dan kijken of wij iets voor u kunnen betekenen. Op maat gemaakte zolen voor u kunnen echt de bonus zijn op verder uitstekend zittende skischoenen en u zo een heerlijke vakantie bezorgen!

.

 

———————————————

Wilt u snel gezien en geholpen worden?

afspraak sengers podotherapie locatie wijchen centrum

———————————————

 

Frans

frans peters sengers podtherapeut wijchen

U kunt rekenen op een deskundig advies wat afgestemd is op uw wensen. Ik heb jarenlange ervaring en goede schoenkennis. Ik ga op zoek naar de oorzaak van uw klacht met een uitgebreid biomechanisch onderzoek eventueel aangevuld met echografie. Wij beschikken tevens over een shockwave die wij succesvol inzetten.

 

frans peters sengers podtherapeut wijchen

 

———————————————

———————————————

Gerelateerde artikelen

Wandel- en/of hardloop-blessures door overbelasting

Wandel- en/of hardloop-blessures door overbelasting

Blessures bij wandelen en/of hardlopen kunnen zeer pijnlijk en vervelend zijn. Vaak hebben ze met overbelasting te maken. Uw podotherapeut kijkt snel naar uw klachten en helpt u weer vooruit. Dit kan door podotherapeutische oplossingen als manuele therapie, shockwave, taping, podotherapeutische zolen , goede schoenen en inlegzolen, gerichte oefeningen en advies.

lees verder
Pijn aan de teen bij het sporten?

Pijn aan de teen bij het sporten?

De podotherapeut kan onderzoeken of de desbetreffende teen niet gekneusd of gebroken is.Vaak heeft u dit niet direct in de gaten en komen er pas later klachten bijv. wanneer er opnieuw krachten op de teen komen.
Of is het iets wat al vaker klachten oplevert zoals een eerder opgedane kneuzing, een ingegroeide teennagel, een voetwrat of een likdoorn tussen de tenen?
Het doel van de podotherapeut is de geblesseerde teen te behandelen en/of te ontlasten. Samen kijken we welke maatregel hiervoor de beste oplossing is.
Ik kan kijken of er een afwijking in de voetfunctie is waardoor deze vervelende sportblessure kan ontstaan. Als dit het geval is kan ik podotherapeutische zolen/sportzolen bij u aanmeten wat de druk zal doen afnemen en desbetreffende teen kan ontlasten.
Indien nodig gebruik ik voor directe pijnontlasting tape, vilt, een siliconen hulpstukje, en zachte of juist harde materiaal voor eventuele schoen aanpassingen. De sportschoen wordt natuurlijk ook goed bekeken of deze voor u en uw voeten voldoet.

lees verder
Lage rugpijn, wat kan de podotherapeut voor u betekenen?

Lage rugpijn, wat kan de podotherapeut voor u betekenen?

De manier waarop uw rug belast wordt tijdens staan en lopen kan beïnvloed worden door de stand van voeten en benen. Een standsafwijking van de voeten of een afwijkend looppatroon is vaak corrigeerbaar met podotherapeutische zolen. Een stabiele en neutrale stand kan al een groot deel van de lage rugklachten verminderen of doen opheffen

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin