Home » Blog » Podotherapie voor iedereen » Waarom zou u steunzolen voor uw skischoenen laten aanmeten?
steunzolen aanpassen skischoenen sengers podotherapie wijchen

Waarom zou u steunzolen voor uw skischoenen laten aanmeten?

door | 13 dec, 2021 | Podotherapie voor iedereen, Podotherapie voor sporters

Waarom zou u steunzolen voor uw skischoenen laten aanmeten?

Podotherapeutische zolen op maat worden aangemeten wanneer u problemen heeft met uw dagelijkse manier van lopen, afwikkelen of stand van uw voeten. Bij sporten als bijv. hardlopen, wordt er vooral biomechanisch gekeken naar bewegingen en/of afwijkingen. In skischoenen wikkelt u uw voeten niet af, waardoor er in de voet vermoeidheid, pijn en/of zenuw en/of vaat-beknellende klachten kunnen optreden.

Veel gehoorde klachten tijdens/na skiën of snowboarden zijn :
-doof gevoel tenen
-koude tenen
-scheenbeenklachten
-kramp tenen, voet en/of been
-vermoeide voeten, benen
-pijnlijke drukpunten bij enkel of binnenkant voet

In de meeste skischoenen zit standaard een vrij platte zool. U kunt daarbij confectie gevormde zolen voor in uw skischoenen kopen wanneer u verder geen probleemvoeten hebt en extra comfort fijn vindt. Heeft u echter last van bovenstaande klachten of draagt u al steunzolen? Laat ons dan kijken of wij iets voor u kunnen betekenen. Op maat gemaakte zolen voor u kunnen echt de bonus zijn op verder uitstekend zittende skischoenen en u zo een heerlijke vakantie bezorgen!

.

 

———————————————

Wilt u snel gezien en geholpen worden?

afspraak sengers podotherapie locatie wijchen centrum

———————————————

 

Frans

frans peters sengers podtherapeut wijchen

U kunt rekenen op een deskundig advies wat afgestemd is op uw wensen. Ik heb jarenlange ervaring en goede schoenkennis. Ik ga op zoek naar de oorzaak van uw klacht met een uitgebreid biomechanisch onderzoek eventueel aangevuld met echografie. Wij beschikken tevens over een shockwave die wij succesvol inzetten.

 

frans peters sengers podtherapeut wijchen

 

———————————————

———————————————

Gerelateerde artikelen

Hielklachten, veelvoorkomend probleem

Hielklachten, veelvoorkomend probleem

Vaak hebben mensen al van alles geprobeerd maar niet de juiste oplossing kunnen vinden. We weten wel dat hoe langer u met uw klachten blijft lopen , hoe moeilijker de prognose vastgesteld kan worden. Op dit moment zetten wij de shockwave vol in de behandeling van hielspoor. Wij zijn er van overtuigd dat het probleem acuut begint en zo gauw mogelijk moet worden aangepakt.

lees verder
Wat kan de shockwave voor u doen?

Wat kan de shockwave voor u doen?

Shockwave therapie wordt o.a. gebruikt bij langdurige klachten ; hielspoor, bindweefselproblematiek , chronische tendinopathie, degeneratieve aandoeningen als artrose, tarsaal tunnel syndroom , jumper’s knee en achillespeesklachten. Wij zien het maken van een echo en shockwave behandelingen als onderdeel van een groot onderzoek podotherapie.

lees verder
Voetklachten na de vakantie….

Voetklachten na de vakantie….

In de maand september/oktober zien wij veel cliënten met voetklachten die gerelateerd zijn aan het dragen van ‘vakantieschoeisel’ zoals teenslippers,  slappe schoenen, of het lopen op blote voeten. Wij kunnen u van deze klachten afhelpen door op zoek te gaan naar de oorzaak van uw klacht.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin