Slijmbeursontsteking heup, bursitis subtrochanterica

Er liggen 13 slijmbeurzen rond de heup die er voor zorgen dat de weefsels ( huid, spieren en botten) goed en soepel over elkaar kunnen bewegen. Als de slijmbeurs die zich aan de buitenzijde van het heupgewricht zit ontstoken is, krijgt u pijnklachten. Deze bursitis subtrochanterica is een slijmbeursontsteking op de kop van de trochanter major. Deze bevindt zicht aan de buitenzijde van het heupgewricht.

sportblessures sengers podotherapie wijchen

Oorzaak

De ontsteking kan bij hardlopers voorkomen door een hoge belasting, of de heup stoten of erop gevallen te zijn. Andere oorzaken kunnen zijn:

Symptomen

Bij een slijmbeursontsteking is een de met vloeistof gevulde buidel , die ontstoken is. Hierdoor heeft u een constante aanwezige pijn aan de buitenkant van de heup. Het kan zijn dat u de ontsteking kunt voelen en de plek warm en rood en verdikt is. De pijn wordt erger als u de heup belast, bij het traplopen en het liggen op de heup bijna onmogelijk is. U kunt ‘s nachts wakker worden van de pijn en daardoor slecht slapen.

U kunt zelf de belasting verminderen en meer rust houden.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

De podotherapeut onderzoekt de stand van uw benen, voeten ten opzichte van elkaar, kijkt naar eventueel beenlengteverschil en zorgt ervoor dat door middel van podotherapeutische zolen, de klachten verminderen. Door het dragen van de steunzolen worden de voeten- en benenstand gecorrigeerd en de belasting van de spieren rondom de heup verbeterd. Frans geeft ook persoonlijk en goed schoenadvies wat zeker kan bijdragen aan uw pijnklachten. Hierbij let hij op de juiste lengte, breedte en stevigheid van de schoen. Wij werken graag samen met uw fysiotherapeut om spierversterkende oefeningen te bevorderen.

 

 

Gerelateerde artikelen