Slijmbeursontsteking heup, bursitis subtrochanterica

Er liggen 13 slijmbeurzen rond de heup die er voor zorgen dat de weefsels ( huid, spieren en botten) goed en soepel over elkaar kunnen bewegen. Als de slijmbeurs die zich aan de buitenzijde van het heupgewricht zit ontstoken is, krijgt u pijnklachten. Deze bursitis subtrochanterica is een slijmbeursontsteking op de kop van de trochanter major. Dit is het ‘uitstekende’ stuk bot in de heup, boven in het dijbeen.

sportblessures sengers podotherapie wijchen

Oorzaak

  • overbelasting door sport , zoals hardlopen of wandelen of opeens heel veel gaan hardlopen of wandelen
  • verkeerde schoenen , slechte demping
  • trauma door vallen
  • omliggende zwakke spieren
  • beenlengteverschil
  • artrose heup

Symptomen

Bij een slijmbeursontsteking is een de met vloeistof gevulde buidel ontstoken. Door een slijmbeursontsteking in de heup heeft u een constante aanwezige pijn aan de buitenkant van de heup. Het kan zijn dat u de ontsteking kunt voelen en de plek warm en rood is. De pijn wordt erger als u de heup belast en het liggen op de heup bijna onmogelijk is.

U kunt mogelijke een antibiotica van de huisarts krijgen en een rust advies. Een slijmbeursontsteking is een oorzaak van overbelasting, de podotherapeut geeft u hierover graag advies

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

De podotherapeut onderzoekt de stand van uw benen, voeten ten opzichte van elkaar, kijkt naar eventueel beenlengteverschil en zorgt ervoor dat door middel van podotherapeutische zolen, de klachten verminderen. Door het dragen van de steunzolen worden de voeten- en benenstand gecorrigeerd.  Frans geeft ook persoonlijk en goed schoenadvies wat het compleet maakt. Hierbij let hij op de juiste lengte, breedte en stevigheid van de schoen. Wij werken graag samen met uw fysiotherapeut om spierversterkende oefeningen te bevorderen.

 

 

Gerelateerde artikelen