Over mij

Frans Peters Sengers

Als herintreder in het vak Podotherapie ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk in Wijchen Centrum en in het Wijchen Gezond in het Meander in Wijchen.

Ik vind het fijn om u als patiënt te kunnen helpen met alle mogelijkheden van het beroep podotherapie. Waar ik het meest blij van word tijdens mijn werk, is dat de mensen met een goed gevoel de praktijk verlaten. Soms door het maken van een podotherapeutisch hulpmiddel, manuele podotherapie , shockwave en soms ook door alleen een goed passend schoenadvies.

Om mijn kennis en kunde zo goed mogelijk up to date te houden blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen deze branche, blijf ik leren en heb ik veelvuldig overleg met collega-therapeuten en andere specialisten.

-Sinds 2016 werk ik weer als podotherapeut volgens NVvP richtlijnen.

-Sinds 2018 ben ik me gaan verdiepen in podo manuele therapie waar ik al veel patiënten als onderdeel van hun behandeling mee geholpen heb.

-Eind 2020 heeft Sengers Podotherapie beschikking over een echografie en shockwave uiteraard met de bijbehorende kennis waar vooral patiënten met langdurige peesklachten baat bij kunnen hebben.

-In 2021-2022 verdiep ik mijzelf verder in de Diabetische specialisatie van de podotherapeut aan de Hogeschool Fontys in Eindhoven.

frans peters sengers podtherapeut wijchen

”Als je niet beweegt, blijf je stilstaan”

 

Frans Peters Sengers

Podotherapeut, Sengers Podotherapie Wijchen

 • onderzoek

 • podo-
  therapeutische zolen

 • podo-manuele therapie

 • medical taping

 • nagelbeugel

 • orthese (hulpstukje tenen)

 • instrumentele behandeling

 • vilttherapie

 • shockwave

 • echografie

Opleiding

Een podotherapeut heeft de 4-jarige hbo-opleiding met bachelordegree Podotherapie afgerond. Deze opleiding is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs en voldoet aan de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG), artikel 34. In dit artikel is ook de titel ‘Podotherapeut’ vastgelegd als een bij wet beschermde titel.

AGB-code

Podotherapeuten hebben een eigen AGB-code, altijd beginnend met de cijfers 26. De letters AGB staan voor Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners.

Dit is een register waarin gegevens van alle geregistreerde zorgverleners in Nederland zijn vastgelegd.

De AGB-code van Frans Peters Sengers is 26100157.

nvvp sengers podotherapie

Kwaliteitseisen

 • Lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten, de NVvP
 • Naleven van door de NVvP vastgestelde richtlijnen
 • (Periodieke) registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici
 • Bij- en nascholing op hbo-niveau, geaccrediteerd door ADAP
 • Onze praktijk heeft het kwaliteitskeurmerk geldig tot 17 april 2023.
Ik droeg al steunzolen in mijn schoenen maar in de zomer eigenlijk altijd slippertjes. Het resultaat was vaak vermoeide voeten en pijn , mijn tenen moesten de slipper echt vastknijpen. Ik werd er soms chagerijnig van, maar vond het te warm voor mijn dichte schoenen. Toen zag ik dat ik ook slippers kon bestellen met steunzool als voetbed. Nu Heb ik zelf ontworpen bovenkant, ik heb voor zwart lak gekozen, dat staat overal bij en het voetbed is grijs van kleur. Thuis draag ik zo ook in de winter. Ik ga ook even kijken voor pantoffels met voetbed als een steunzool. Ik ben erg tevreden over Sengers Podotherapie, ze denken met je mee, geven goed advies en kijken wat er in de vergoeding valt
Sabine

Liep al ruim 5 jaar met klachten (hakken). Fysio en huisarts adviseerden rust… Maar hoeveel rust kun je nemen voor je hakken. Ik wil graag tennissen en dat deed ik steeds minder. Nu sinds een twee maanden onder behandeling bij Frans. Frans haalde alles uit de kast (zelfs een hamer). Had eigenlijk meteen al een analyse waar ik in geloofde en nu na twee maanden kan ik melden dat ik afgelopen zondag voor het eerst sinds lang zonder pijn heb gespeeld. Geweldig. Met manuele therapie heeft Frans mijn voeten “los gekregen” en de oorzaak gevonden. Ik ga nog even door bij Frans. Helemaal Top.
Anton v. D.

Wijchen

Wilt u snel gezien en geholpen worden door mij?

Maak een afspraak