Home » Blog » Podotherapie voor iedereen » Slippers in de zomer gedragen?
slippers in de zomer, podotherapeutische zolen

Slippers in de zomer gedragen?

door | 22 aug, 2023 | Podotherapie voor iedereen

Slippers in de zomer gedragen?

Met deze warme zomer draagt u graag slippers, dat is ook prima, maar niet de gehele zomer! Want als je tenen moeten klauwen, kunnen je voeten niet optimaal werken, met kans op overbelasting/klachten als gevolg.

oefeningen sengers podotherapie wijchenoefeningen sengers podotherapie wijchen oefeningen sengers podotherapie wijchen

Waarom is dit slecht voor de voeten?

  • omdat de slipper geen steun biedt en niets voor uw voeten doet, gaat u al snel klauwen met uw tenen. Wanneer u namelijk niet gaat klauwen, verliest u de slipper! Daardoor worden de tenen plus gewrichten stijf gebruikt. Ook een slipper meteen confectie voorgevormde zool kan het natuurlijk afwikkelen van de voet blokkeren en stijfheid veroorzaken.
  • wanneer u gewend bent om op een hakje te lopen, zijn slippers ontzettend plat! achillespees of spieren in uw kuit kunnen voor klachten zorgen
  • door slippers te dragen zakken de voeten meer in, de voeten en knieën worden overbelast door extra rek op spieren en pezen, waardoor er pijnlijke klachten ontstaan als ; binnenzijde knie, hielspoorachtige klachten, pijn bij het lopen, heupklachten, pijn aan het grote teengewricht, specifieke hallux-klachten,  artrose,  metatarsalgie-(voorvoet)klachten, etc.

 

Tips van de podotherapeut

  • probeer bovenstaande oefening voor uw tenen, om ze weer soepel te krijgen zodat het grote teen gewricht weer een groter bewegingsbereik kan krijgen, waardoor u weer gemakkelijk vooruit kunt zonder klachten!
  • u grijpt met u tenen de handdoek, laat los en ontspan, en opnieuw grijpt de handdoek en laat los, herhaal 15 x per voet. Doe de oefening wanneer het u uitkomt, u voelt zelf wanneer het weer nodig is
  • kijk naar meer oefeningen op onze site
  • overweeg op maat gemaakte slippers voor uw unieke voeten te dragen, waardoor uw voeten, net als in uw dichte schoenen blijven afwikkelen.
  • wissel af met sneakers of dichte schoenen waarin uw voeten zich fijn voelen en goed kunnen afwikkelen

Conclusie

Koopt u confectie slippers om zo nu en dan te dragen? Zorg er dan voor dat ze buigzaam zijn, de hak mag iets verhoogd zijn, en een hielbandje houdt uw voet in ieder geval op zijn plek. Maar houdt uw voeten happy en wissel af met sneakers of andere veterschoenen!

 

 

———————————————

Wilt u snel gezien en geholpen worden?

afspraak sengers podotherapie locatie wijchen centrum

———————————————

 

Frans

frans peters sengers podtherapeut wijchen

U kunt rekenen op een deskundig advies wat afgestemd is op uw wensen. Ik heb jarenlange ervaring en goede schoenkennis. Ik ga op zoek naar de oorzaak van uw klacht met een uitgebreid biomechanisch onderzoek eventueel aangevuld met echografie. Wij beschikken tevens over een shockwave die wij succesvol inzetten.

 

frans peters sengers podtherapeut wijchen

 

———————————————

———————————————

Gerelateerde artikelen

Voetoefeningen met een tennisbal

Voetoefeningen met een tennisbal

Voetoefeningen zijn goed voor stijve spieren en gewrichten in uw voet. Een tennisbal kan veel losmaken en drukken op punten genoemd bij voet-reflexologie. Het zal mij niet verbazen dat u na een voetoefening de toilet moet bezoeken! Op Youtube vind u veel voetoefeningen, dit kan een belangrijk onderdeel zijn van podotherapie, zoals het dragen van steunzolen in uw schoen.

lees verder
Lage rugpijn, wat kan de podotherapeut voor u betekenen?

Lage rugpijn, wat kan de podotherapeut voor u betekenen?

De manier waarop uw rug belast wordt tijdens staan en lopen kan beïnvloed worden door de stand van voeten en benen. Een standsafwijking van de voeten of een afwijkend looppatroon is vaak corrigeerbaar met podotherapeutische zolen. Een stabiele en neutrale stand kan al een groot deel van de lage rugklachten verminderen of doen opheffen

lees verder
Hielklachten, veelvoorkomend probleem

Hielklachten, veelvoorkomend probleem

Vaak hebben mensen al van alles geprobeerd maar niet de juiste oplossing kunnen vinden. We weten wel dat hoe langer u met uw klachten blijft lopen , hoe moeilijker de prognose vastgesteld kan worden. Op dit moment zetten wij de shockwave vol in de behandeling van hielspoor. Wij zijn er van overtuigd dat het probleem acuut begint en zo gauw mogelijk moet worden aangepakt.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018
Tweet
Share
Share
Pin