Home » Blog » Podotherapie voor iedereen » Slippers in de zomer gedragen?
slippers in de zomer, podotherapeutische zolen

Slippers in de zomer gedragen?

door | 22 aug, 2023 | Podotherapie voor iedereen

Slippers in de zomer gedragen?

Met deze warme zomer draagt u graag slippers, dat is ook prima, maar niet de gehele zomer! Want als je tenen moeten klauwen, kunnen je voeten niet optimaal werken, met kans op overbelasting/klachten als gevolg.

oefeningen sengers podotherapie wijchenoefeningen sengers podotherapie wijchen oefeningen sengers podotherapie wijchen

Waarom is dit slecht voor de voeten?

  • omdat de slipper geen steun biedt en niets voor uw voeten doet, gaat u al snel klauwen met uw tenen. Wanneer u namelijk niet gaat klauwen, verliest u de slipper! Daardoor worden de tenen plus gewrichten stijf gebruikt. Ook een slipper meteen confectie voorgevormde zool kan het natuurlijk afwikkelen van de voet blokkeren en stijfheid veroorzaken.
  • wanneer u gewend bent om op een hakje te lopen, zijn slippers ontzettend plat! achillespees of spieren in uw kuit kunnen voor klachten zorgen
  • door slippers te dragen zakken de voeten meer in, de voeten en knieën worden overbelast door extra rek op spieren en pezen, waardoor er pijnlijke klachten ontstaan als ; binnenzijde knie, hielspoorachtige klachten, pijn bij het lopen, heupklachten, pijn aan het grote teengewricht, specifieke hallux-klachten,  artrose,  metatarsalgie-(voorvoet)klachten, etc.

 

Tips van de podotherapeut

  • probeer bovenstaande oefening voor uw tenen, om ze weer soepel te krijgen zodat het grote teen gewricht weer een groter bewegingsbereik kan krijgen, waardoor u weer gemakkelijk vooruit kunt zonder klachten!
  • u grijpt met u tenen de handdoek, laat los en ontspan, en opnieuw grijpt de handdoek en laat los, herhaal 15 x per voet. Doe de oefening wanneer het u uitkomt, u voelt zelf wanneer het weer nodig is
  • kijk naar meer oefeningen op onze site
  • overweeg op maat gemaakte slippers voor uw unieke voeten te dragen, waardoor uw voeten, net als in uw dichte schoenen blijven afwikkelen.
  • wissel af met sneakers of dichte schoenen waarin uw voeten zich fijn voelen en goed kunnen afwikkelen

Conclusie

Koopt u confectie slippers om zo nu en dan te dragen? Zorg er dan voor dat ze buigzaam zijn, de hak mag iets verhoogd zijn, en een hielbandje houdt uw voet in ieder geval op zijn plek. Maar houdt uw voeten happy en wissel af met sneakers of andere veterschoenen!

 

 

———————————————

Wilt u snel gezien en geholpen worden?

afspraak sengers podotherapie locatie wijchen centrum

———————————————

 

Frans

frans peters sengers podtherapeut wijchen

U kunt rekenen op een deskundig advies wat afgestemd is op uw wensen. Ik heb jarenlange ervaring en goede schoenkennis. Ik ga op zoek naar de oorzaak van uw klacht met een uitgebreid biomechanisch onderzoek eventueel aangevuld met echografie. Wij beschikken tevens over een shockwave die wij succesvol inzetten.

 

frans peters sengers podtherapeut wijchen

 

———————————————

———————————————

Gerelateerde artikelen

Pijn aan de teen bij het sporten?

Pijn aan de teen bij het sporten?

De podotherapeut kan onderzoeken of de desbetreffende teen niet gekneusd of gebroken is.Vaak heeft u dit niet direct in de gaten en komen er pas later klachten bijv. wanneer er opnieuw krachten op de teen komen.
Of is het iets wat al vaker klachten oplevert zoals een eerder opgedane kneuzing, een ingegroeide teennagel, een voetwrat of een likdoorn tussen de tenen?
Het doel van de podotherapeut is de geblesseerde teen te behandelen en/of te ontlasten. Samen kijken we welke maatregel hiervoor de beste oplossing is.
Ik kan kijken of er een afwijking in de voetfunctie is waardoor deze vervelende sportblessure kan ontstaan. Als dit het geval is kan ik podotherapeutische zolen/sportzolen bij u aanmeten wat de druk zal doen afnemen en desbetreffende teen kan ontlasten.
Indien nodig gebruik ik voor directe pijnontlasting tape, vilt, een siliconen hulpstukje, en zachte of juist harde materiaal voor eventuele schoen aanpassingen. De sportschoen wordt natuurlijk ook goed bekeken of deze voor u en uw voeten voldoet.

lees verder
Wanneer is het tijd voor nieuwe steunzolen?

Wanneer is het tijd voor nieuwe steunzolen?

Vroeger werden steunzolen van staal gemaakt , die gingen een heel lang mee wat betreft slijtage, maar waren niet eeuwig geschikt voor eventuele groei, een andere schoen, en/of verandering van stand of afwikkeling van uw voeten. Nu worden ze van kunststof gemaakt (EVA) en moeten ze ongeveer 1 x per jaar worden vervangen of naar wens 1 paar extra erbij worden gedragen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin