Wat is Shin splints?

Shin splints staat voor een scheenbeenvliesontsteking maar er is eigenlijk geen ontsteking. Wel is er een zeurende pijn aan de binnenzijde van uw onderbeen aanwezig wat duidt op een overbelasting van de spieren, een scheenbeenirritatie dus meer. Deze blessure wordt in de sportwereld ook MTSS genoemd wat staan voor Mediaal Tibiaal Stress Syndroom.

onderbeen sengers podotherapie wijchen

Oorzaak

  • overbelasting
  • verkeerde voetstand of een afwijkend looppatroon
  • sterk naar binnenvallen van de voet
  • altijd over dezelfde kant van de weg hardlopen
  • het dragen van verschillende sportschoenen, te weinig schokdemping
  • te fanatiek

Symptomen

U voelt een zeurende en stekende pijn aan de voorzijde van het scheenbeen, ongeveer 7 cm boven uw enkel. er wordt bij deze overbelasting blessure teveel aan de scheenbeenspier die op het beenvlies vasthecht getrokken. Springers hebben eerder last van shin splints ( MTSS ) dan voetballers, maar door het explosieve karakter van voetbal kan het ook bij voetbal voorkomen.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

De podotherapeut onderzoekt uw looppatroon en controleert de voetfunctie en meet de drukverdeling onder uw voeten op. Het is belangrijk om te zien of u snel deze klachten kan krijgen, voorkomen van een herhaling van deze vervelende blessure is beter dan weer geblesseerd raken. Hij kan op maat gemaakte podotherapeutische zolen voor u maken. Hiermee worden de voetstand en het looppatroon beïnvloed, om de aangedane spieren te ontlasten. Natuurlijk kijkt Frans mee of uw schoenen voldoen aan uw eisen. Shockwave kan worden ingezet om direct uw pijnklachten te verminderen. Wij werken graag met uw fysiotherapeut samen voor een goed behandelplan.