Wat is een Platvoet ?

KInderen worden geboren met platvoeten. Met ongeveer 10 jaar is de voetboog, aan de binnenkant van de voet, pas gevormd. Door deze voetboog wordt het lichaam vervolgens het hele leven gedragen. Bij een pes planus, platvoet, ziet u geen voetboog gespannen aan de binnenkant van de voet. De voet rust in zijn geheel op de grond , waardoor er klachten kunnen ontstaan.

voettypes sengers podotherapie wijchen

Oorzaak

-aangeboren platvoet ; genetisch bepaald voettype die erg stijf is wat voor klachten kan zorgen
-van nature soepele platvoet ; de banden en spieren zijn zo soepel dat ze de voetboog niet correct in stand houden waardoor klachten ontstaan.

Symptomen

Iedereen heeft de voetbogen nodig om stabiel en zonder klachten door het leven te kunnen gaan. Wanneer de voet plat op de grond staat kunnen er net als bij de holvoet klachten als  eelt, metatarsalgie (voorvoetklachten)of pijn aan de peesplaat ( fasciitis plantaris ) ontstaan.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

Frans begint met een voetonderzoek, uw looppatroon, stand-controle en drukmeting te controleren. Bij type platvoet is de oorzaak snel duidelijk. Het dragen van de juiste ondersteunende schoenen is bij platvoeten zeer belangrijk. Wij geven graag goed en persoonlijk schoenadvies, afgestemd op uw voettype. Podotherapeutische zolen kunnen helpen de voet en voetboog te corrigeren en te ondersteunen. De druk wordt dan beter verdeeld onder uw beide voeten. Door middel van shockwave kunnen peesklachten minder worden. Wij bespreken graag met u het behandelplan waardoor u weer beter vooruit kunt.