Slijmbeursontstekingen van de hiel :

Een slijmbeursontsteking van de hiel is een van onderstaande slijmbeurzen:

-De oppervlakkige slijmbeurs van de hiel heet de bursa subcutanea calcanea : Deze ligt tussen de achillespees en de huid in.
-De dieper gelegen slijmbeurs van de hiel heet bursa retrocalcanea : Deze ligt tussen de achillespees en het hielbeen is.

slijmbeursontsteking hiel sengers podotherapie wijchen

Oorzaak

  • verkeerde schoenen met teveel wrijving schoenrand/hak
  • tijdens of na achillespeesontsteking
  • sporten waarbij ook gesprongen wordt
  • overbelasting

Symptomen

Eem slijmbeurs is een klein beursje gevuld met gewrichtsvloeistof wat als functie heeft het makkelijke bewegen tussen de verschillende structuren zoals de pezen, de botten en de huid. Bij een slijmbeursontsteking is een de met gewrichtsvloeistof gevulde buidel ontstoken. Er kunnen klachten ontstaan als roodheid en zwelling. Vooral na de belasting zoals lang schoenen dragen die daar drukken of na het sporten.

Zelf kunt u de hiel koelen en rust nemen. U kunt mogelijke een antibiotica van de (huis) arts krijgen. Blijft u wel bewegen.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

De podotherapeut onderzoekt de stand van uw benen en voeten ten opzichte van elkaar. Hij maakt een drukmeting onder uw voeten en kan door manuele therapie uw gewrichten mobiliseren. Shockwave kan een onderdeel van het behandelplan zijn om pijnklachten te verminderen. Als langdurige therapie kunnen er door middel van podotherapeutische zolen weer balans in uw belasting gebracht worden. Door het dragen van de steunzolen worden uw voeten- en benenstand gecorrigeerd.  Frans geeft ook persoonlijk en goed schoenadvies wat het compleet maakt. Hierbij let hij op de juiste lengte, breedte en stevigheid van de schoen. Wij werken graag samen met uw fysiotherapeut.