Wat is een Haglund exostose?

Een Haglund exostose is een botaangroeisel (exostose) aan de achterzijde (posterieure zijde) van het hielbeen (calcaneus).

Een Haglund exostose ontstaat door wrijving tegen de binnenzijde van de hielcontour van de schoen, bijvoorbeeld door een slechte pasvorm of harde hielkap. Deze verdikking hoeft niet direct klachten te geven.

hielspoor fasciitis plantaris peesplaatontsteking sengers podotherapie wijchen

Oorzaak

Er wordt meer bot gevormd doordat er veel druk en wrijving op de achterzijde van het hielbeen plaatsvindt. Deze extra botvorming zien wij soms bij mensen die voettype holvoet hebben, schoenen met een te harde hielkap dragen , bijvoorbeeld uniformschoenen of bij schaatsers door de harde schaatsschoen. Door deze extra botvorming kan een harde bult gevoeld worden op het hielbeen. Deze kan vervolgens ook weer gaan irriteren in de schoen.

Symptomen

Het kan pijn gaan doen aan de achterzijde of rondom de achterzijde van de hiel tijdens het dragen van schoenen. Hierdoor kunnen er ook onstekingsverschijnselen ontstaan. De plek kan dan rood, warm en dik aanvoelen.

Wat kan de Podotherapeut voor u doen?

De podotherapeut zal eerst onderzoeken waar de oorzaak zit en. In het geval van een biomechanische afwijking en/of scheefstand in de voet/hielbeen kunnen er podotherapeutische zolen worden aangemeten.  Frans geeft u schoenadvies met speciale aandacht voor de zachtheid en hoogte van het contrefort. De hiel van de schoen moet rond lopen en liever niet recht. Indien nodig kloppen wij de schoenen/hielsluiting voor u op. Bij schaatsen, uw (sport)schoenen kunnen wij een tijdelijke vilttherapie toepassen wat zeer effectief voor korte duur is.

 

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018