Home » Blog » Podotherapie voor sporters » Wandel- en/of hardloop-blessures door overbelasting
frans peters sengers podotherapeut wijchen wandelen en/of hardlopen

Wandel- en/of hardloop-blessures door overbelasting

door | 26 jan, 2021 | Podotherapie voor iedereen, Podotherapie voor sporters

Wandel- en/of hardloop-blessures door overbelasting

Heerlijk wandelen en/of hardlopen : een gemeengoed die u alleen of met anderen kunt delen, en bijna goed voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht, humeur en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. Er zijn diverse trainingsschema’s of apps en stappentellers om u te begeleiden en overbelastings-klachten en/of blessures te voorkomen. Het doel van deze blog is of u zich er van bewust bent waar uw grenzen liggen om zo preventief te genieten van beweging.

Hoe ontstaan die vervelende blessures?

Eenvoudig uitgelegd ontstaan overbelastingblessures omdat u meer hebt belast dan u aankunt. U heeft de belastbaarheid van uw lichaam overtreden. Belasting en belastbaarheid zijn de 2 factoren die een blessure veroorzaken:

-De belasting kan bijvoorbeeld de duur van een schema zijn of de wil om dubbele kilometers te lopen in plaats van de 5 km die u gewend bent
-Tijdens uw beweging ,wandelen of hardlopen, zult u moeten leren herkennen wat uw belastbaarheid (uw conditie) van uw lichaam is. Wanneer u deze herkent kunt u uw schema qua duur of intensiteit opvoeren.

U zult dus goed in contact met uw lichaam moeten zijn om op tijd de belasting aan te passen. Heeft u eenmaal een blessure opgelopen zult u het even rustig aan moeten doen zodat het lichaam weer kan herstellen en zijn belastbaarheid zonder pijn kan accepteren, zo kunt u groeien. Ook de  belastbaarheid van uw schoenen is een belangrijk onderdeel van het onderzoek bij Sengers Podotherapie; ik heb hier goede kennis en ervaring in, en geef u graag persoonlijk en deskundig advies. Deze herkenbare overbelastings-blessures kunnen natuurlijk ook, naast andere sportblessures, bij golf, tennis, atletiek, etc. ontstaan.

Wat als u de blessure niet zelf aankunt?

  • dan kom ik graag in gesprek met u. U kunt snel terecht. Een podotherapeut kan u snel een duidelijk een advies geven over het omgaan met uw belastbaarheid, neem uw huidige wandel- en/of hardloopschoenen mee
  • in een voorgesprek komen wij er samen achter wat nu precies de reactie is na inspanning en waar u pijn heeft
  • vindt er een biomechanisch onderzoek plaats met functietesten en metingen
  • kan ik zeggen of deze klacht podotherapeutisch te verhelpen is, wij werken ook met uw fysiotherapeut samen
  • kan er direct echografie, manuele therapie en/of shockwave worden ingezet
  • wordt er ook naar uw huidige schoenen en inlegzolen gekeken en krijgt u advies hierover en tips over oefeningen
  • kunnen er podotherapeutische zolen bij u worden aangemeten bij een afwijkende voet- en/of benenstand, waardoor er klachten zijn ontstaan.

Maak snel een afspraak zodat u weer snel vooruit kunt! Kijk alvast op onze uitgebreide klachtenwijzer : Waar heeft u pijn?
Hier vindt u ook blessures als hamstringblessure, kuitspierblessure, knieklachten, enkelpijn, voet- en teenklachten.

 

 

———————————————

Wilt u snel gezien en geholpen worden?

afspraak sengers podotherapie locatie wijchen centrum

———————————————

 

Frans

frans peters sengers podtherapeut wijchen

U kunt rekenen op een deskundig advies wat afgestemd is op uw wensen. Ik heb jarenlange ervaring en goede schoenkennis. Ik ga op zoek naar de oorzaak van uw klacht met een uitgebreid biomechanisch onderzoek eventueel aangevuld met echografie. Wij beschikken tevens over een shockwave die wij succesvol inzetten.

 

frans peters sengers podtherapeut wijchen

 

———————————————

———————————————

Gerelateerde artikelen

Voetoefeningen met een tennisbal

Voetoefeningen met een tennisbal

Voetoefeningen zijn goed voor stijve spieren en gewrichten in uw voet. Een tennisbal kan veel losmaken en drukken op punten genoemd bij voet-reflexologie. Het zal mij niet verbazen dat u na een voetoefening de toilet moet bezoeken! Op Youtube vind u veel voetoefeningen, dit kan een belangrijk onderdeel zijn van podotherapie, zoals het dragen van steunzolen in uw schoen.

Lees meer
Pijn aan de teen bij het sporten?

Pijn aan de teen bij het sporten?

De podotherapeut kan onderzoeken of de desbetreffende teen niet gekneusd of gebroken is.Vaak heeft u dit niet direct in de gaten en komen er pas later klachten bijv. wanneer er opnieuw krachten op de teen komen.
Of is het iets wat al vaker klachten oplevert zoals een eerder opgedane kneuzing, een ingegroeide teennagel, een voetwrat of een likdoorn tussen de tenen?
Het doel van de podotherapeut is de geblesseerde teen te behandelen en/of te ontlasten. Samen kijken we welke maatregel hiervoor de beste oplossing is.
Ik kan kijken of er een afwijking in de voetfunctie is waardoor deze vervelende sportblessure kan ontstaan. Als dit het geval is kan ik podotherapeutische zolen/sportzolen bij u aanmeten wat de druk zal doen afnemen en desbetreffende teen kan ontlasten.
Indien nodig gebruik ik voor directe pijnontlasting tape, vilt, een siliconen hulpstukje, en zachte of juist harde materiaal voor eventuele schoen aanpassingen. De sportschoen wordt natuurlijk ook goed bekeken of deze voor u en uw voeten voldoet.

Lees meer
Wat kan de shockwave voor u doen?

Wat kan de shockwave voor u doen?

Shockwave therapie wordt o.a. gebruikt bij langdurige klachten ; hielspoor, bindweefselproblematiek , chronische tendinopathie, degeneratieve aandoeningen als artrose, tarsaal tunnel syndroom , jumper’s knee en achillespeesklachten. Wij zien het maken van een echo en shockwave behandelingen als onderdeel van een groot onderzoek podotherapie.

Lees meer

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin