Wat is een Jumper’s knee?

Dit zien we vaak bij actieve sporters waarbij gesprongen wordt, zoals basketbal of volleybal. Dit gebeurt bij het been waarmee de afzet is. Door de overbelasting raakt de pees aan de voorzijde van de knie geïrriteerd. Als je die kniepees die van de knieschijf naar de voorkant van uw scheenbeen loopt blijft overbelasten, kan deze niet meer goed herstellen en wordt de functie, kwaliteit en de belastbaarheid van de pees minder.

knieklachten sengers podotherapie wijchen

Oorzaak

Het is een overbelasting blessure, te vaak en teveel afzetten tijdens sport. Overbelasting wil zeggen dat de belasting die op de kniepees komt, hoger is dan dat het weefsel aan kan, de klachten ontstaan geleidelijk.

  • overbelasting
  • geen goede ondergrond
  • niet genoeg demping
  • eerdere knieblessures opgedaan

Symptoom

Net onder de knieschijf voelt u stekende pijn of zeurende pij en er kan een vochtophoping ontstaan. Als u hier drukt doet het pijn, traplopen doet pijn, en vooral bij het sporten. De irritatie zit meestal op de plek waar de pees vastzit aan de onderrand van de knieschijf. Blijf er niet mee lopen zonder er aandacht aan te besteden, uw kunt een chronische klacht krijgen.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

Standsafwijkingen of een verkeerd looppatroon en verkeerde afwikkeling van de voet, knie of heup kunnen ook een risico vormen voor het ontstaan van een Jumper’s knee. Het kan een klacht zijn die lang duurt, maar met shockwave en het dragen van podotherapeutische zolen kunnen we wel verlichting van uw klachten bereiken. Ook kan er tijdelijke getapet worden. Frans zal  goed (sport)schoenadvies geven, gebaseerd op uw klacht. Wanneer de schoenen over onvoldoende schokdemping beschikken, kan dit ook bijdragen aan het ontstaan van een jumper’s knee.

Als de klachten zijn verminderd, kunt u geleidelijk weer meer gaan sporten. Zorg ervoor dat u niet direct gaat springen als de spieren nog niet warm zijn. Eerst voorzichtig warmlopen en dan pas proberen of springen weer gaat. Wij werken graag samen met de fysiotherapeut. Kijk ook eens naar speciale oefeningen voor een jumper’s knee.

 

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018