Wat is een Bakerse cyste?

Een bakerse cyste is een zichtbare verdikking in de knieholte. Het is een relatief onschuldige aandoening in de knie, maar kan erg vervelend zijn. Een bakerse cyste ontstaat omdat er een zwakke plek zit achter in het kniekapsel. Wanneer er te veel gewrichtsvloeistof in het kniegewricht ontstaat, vult de zwakke plek zich op met dit vocht. Het is een goedaardige aandoening en komt zowel bij vrouwen en mannen voor.

Oorzaak

is er meestal dus als er al een andere aandoening in de knie is, waardoor er teveel gewrichtsvocht (synovia) wordt aangemaakt. deze bevindt zicht dan binnen het gewrichtskapsel wil het een cyste kunnen veroorzaken.

Symptoom

U voelt de cyste zitten maar het doet meestal geen pijn en de ene dag is hij wat groter dan de andere dag en daardoor u in de weg zitten met bewegingsbeperking tot gevolg. u kunt met uw huisarts verdere behandeling bespreken.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

De podotherapeut kan niets doen aan deze  aandoening. Maar hij kan wel naar de stand van uw voeten en knieën kijken of daar iets afwijkends in is te zien. Zo zal hij ook u druk onder de voeten meten . Als blijkt dat de afwikkeling niet zo loopt dan zou moeten kan Frans een paar podotherapeutische zolen voor u maken die ervoor zorgen dat uw looppatroon stabieler wordt.