Wat is een artrose knie?

Bij artrose van de knie verandert het kraakbeen in uw knie, het wordt dunner. Uw bovenbeen en onderbeen zitten met uw knie aan elkaar. Op het begin en/of kop van botten zit een laagje kraakbeen. Zo kan uw knie makkelijk buigen, draaien en strekken. Bij artrose is dit kraakbeen dunner geworden en dus kwetsbaar en gevoeliger.  Kijk maar eens op reumanederland.nl voor meer informatie.

Artrose is geen slijtage van het kraakbeen maar de structuur van het kraakbeen tussen 2 gewrichten veranderd. Deze structuur kan ontstoken zijn, zwellingen kunnen ontstaan of botachtige uitsteeksels zich vormen.

knieklachten sengers podotherapie wijchen

Oorzaak

Artrose zien we vaker bij mensen ouder dan 55 jaar. De klachten ontstaan langzaam, het is een natuurlijk verouderingsproces, maar ook kan artrose bij jongere mensen voorkomen. Verschillende oorzaken kunnen zijn:

  • overgewicht
  • breuk of beschadiging aan banden, scheurtje meniscus
  • overbelasting door sport of werk
  • verkeerde been- of voetstand
  • reuma

Symptomen

  • Artrose van de knie kenmerkt zicht door een startpijn bij het opstaan, door beweging merkt u dat uw knie minder stijf wordt.
  • Pijn aan de knie bij (te)veel beweging
  • Als uw knie erg stijf is, kunt u uw knie niet zo goed buigen of strekken
  • De pijn verschilt van dag tot dag
  • Het uiterlijk van uw knie kan in de breedte toenemen (extra botgroei)

Probeer op uw gewicht te blijven letten. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn goed. Met deze sporten beweegt u uw knieën rustig. Als u meer gaat bewegen, is wat extra pijn en stijfheid in de knie normaal. De artrose wordt er niet erger van.

Wat kan de podotherapeut voor u betekenen?

De podotherapeut onderzoekt uw knie en kijkt naar uw looppatroon en stand van benen, knieën en voeten, meet uw druk onder de voeten en stelt samen met u een behandelplan op inclusief goed en klachtgericht schoenadvies. Dit kan een langere therapievorm voor podotherapeutische zolen zijn. Samen bespreken we wat uw klachten en wensen zijn. Leven en werken met artrose in de knie kunnen we draagbaar maken. U kunt hier goede oefeningen vinden , wij werken graag samen met de fysiotherapeut.

 

 

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018