Wat is een Intoeing gait?

Intoeing gait is een looppatroon waarbij men met de voeten en knieën naar binnen toe loopt. Kinderen die beginnen met lopen, lopen vaak met hun voeten naar binnen gedraaid. Sommige kinderen lopen en staan met de tenen naar binnen toe, de grote tenen wijzen als het ware naar elkaar toe. Dit kan overgaan als het kind ouder wordt, maakt u zich zorgen kunnen wij altijd het looppatroon en de stand van de voeten, knieën en heupen ten opzichte van elkaar onderzoeken en beoordelen.

Oorzaken

Bij kinderen is het heupgewricht van nature naar voren gekanteld, waardoor de knieën en voeten naar binnen staan. Wanneer het kind ouder wordt gaan de knieën en voeten weer recht staan.
Verdere oorzaken kunnen zijn; een afwijking bij het knie-, heup,- of een voetgewricht.

Symptomen

Als kinderen moe worden gaan ze vaker struikelen en vallen. Het afwijkende looppatroon hoeft geen pijnklachten te geven.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

Vaak wordt het naarmate ze ouder worden beter vanzelf beter en gaan de voeten meer naar buiten toe staan. Blijven klachten als veelvuldig struikelen of vallen dan kan het goed zijn bij ons een afspraak te maken. Wij kijken naar het looppatroon, de stand van de voeten, knieën en benen ten opzichte van elkaar, meten de druk onder de voet en zien of een afwijking met een podotherapeutische zool kan helpen om uw kind stabieler te laten staan en lopen, en geven u graag passend schoenadvies.