Wat betekent tenen over elkaar?

Meestal zien we dit bij iemand die een scheve grote teen heeft, een hallux valgus. Door deze stand van de grote teen komen de andere tenen in de verdrukking en kunnen zo over elkaar heen groeien, of eronder door gaan.

 

Oorzaak

Door als eerder vernoemd, de hallux valgus maar het kan ook een totale afwijkende voetstand zijn die de oorzaak is of het dragen van ongeschikte schoenen of reumatische artritis waarbij de gewrichten kunnen vergroeien. Kijk voor informatie op reumanederland.nl

Symptomen

Het over elkaar heen gaan van de tenen hoeft geen pijn te doen maar kan zeker klachten veroorzaken door drukplekken, likdoorns (ook tussen de tenen) en eelt. Als de tenen eenmaal over elkaar heen groeien is het niet makkelijk om ze weer recht in de schoen te krijgen.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

De podotherapeut onderzoekt onder andere de stand van uw voeten en tenen. Op basis hiervan kan de Frans bijvoorbeeld op maat gemaakte podotherapeutische zolen voor u aanmeten en/of een teenstukje; een orthese voor u maken. De orthese zorgt ervoor dat uw tenen niet meer over elkaar liggen, zodat er geen wrijving meer in de schoenen ontstaat. Mogelijk wordt er tijdelijk vilttherapie gebruikt om eventuele drukplekken te ontlasten.

Wij kunnen uw tenen niet meer recht krijgen maar wel iets een uw klachten ,als gevolg van over elkaar liggende tenen in de schoen, doen. Wij geven doelgericht schoenadvies wat onder meer zal inhouden dat u het advies krijgt om schoenen te dragen met genoeg ruimte voor de tenen, hier kunnen we u bij helpen om de juiste schoenen uit te zoeken. Indien nodig kan Frans de neus  ‘verbreden’ of ‘verhogen’.  Wij kunnen ook op maat gemaakte huisschoenen of slippers voor u maken. Maak een afspraak en laat u adviseren wat de mogelijkheden en oplossingen voor u zijn. Voor voetverzorging verwijzen wij u graag naar de (medisch) pedicure.

 

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018