Wat is Capsulitis? (ontstoken gewrichtskapsel onder de voorvoet)

Capsulitis is een ontstoken gewrichtskapsel in de voorvoet. Het is een vervelende klacht omdat u uw voet daar afwikkelt en daar het buigpunt van de schoen is. Vaak is de voorvoet bij mensen met een capsulitis doorgezakt. Zie ook metatarsalgie.

Oorzaak

  • overbelasting
  • reuma
  • verkeerde schoenen, bijv. te smal
  • verkeerde stand van de voeten
  • type voet kan de aanleiding zijn
  • klauwtenen

 

slijmbeursontsteking hiel sengers podotherapie wijchen

Symptomen

Men ervaart pijnklachten ter hoogte van de bal van de voet, met name bij het afzetten van de voet. Het gevoel wordt als stekend ervaren tijdens belasting en als een zeurende pijn in rust. Ook ervaart men vaak een branderig gevoel.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

Frans onderzoekt onder andere uw looppatroon, uw voet- en teenfunctie, meet de druk onder uw voeten, en kijkt naar de stand en voettype , knieën en heupen ten op zichten van elkaar. Voor uw pijnklachten kan shockwave een onderdeel van de therapie zijn. Om uw voorvoet langdurig te ontlasten, kan de podotherapeut op maat gemaakte podotherapeutische zolen voor u maken. Door deze in uw schoen te dragen wordt de gehele voorvoet minder belast en zorgen de steunzolen voor een betere drukverdeling onder de voet, waardoor de druk onder de kopjes wordt verminderd. Daarnaast zal de Frans een persoonlijk en gericht schoenadvies geven met indien nodig een afwikkelbalk in de schoen verwerkt. Lees eens ons blog voetoefeningen.