Wat is Capsulitis? (ontstoken gewrichtskapsel onder de voorvoet)

Capsulitis is een ontstoken gewrichtskapsel van een of meerdere mtp-gewrichten. Mtp-gewrichten zijn de gewrichten die de middenvoetsbeentjes met de tenen verbinden en samen vormen ze de bal van de voet. Elk van de mtp-gewrichten is omgeven door een stevig kapsel wat de botjes bij elkaar houdt. Het is een vervelende klacht omdat u uw voet daar afwikkelt en daar het buigpunt van de schoen is. Vaak is de voorvoet bij mensen met een capsulitis doorgezakt. Zie ook metatarsalgie.

Oorzaak

 

slijmbeursontsteking hiel sengers podotherapie wijchen

Symptomen

Men ervaart pijnklachten ter hoogte van de bal van de voet, met name bij het afwikkelen van de voet. Het gevoel wordt als stekend ervaren tijdens belasting en als een zeurende pijn in rust. Ook ervaart men vaak een branderig gevoel. Soms is de bal van de voet rood, warm en gezwollen.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

Frans onderzoekt onder andere uw looppatroon, uw voet- en teenfunctie, meet de druk onder uw voeten, en kijkt naar de stand en voettype , knieën en heupen ten op zichten van elkaar. Voor uw pijnklachten kan shockwave een onderdeel van de therapie zijn. Om uw voorvoet langdurig te ontlasten, kan de podotherapeut op maat gemaakte podotherapeutische zolen voor u maken. Door deze in uw schoen te dragen wordt de gehele voorvoet minder belast en zorgen de steunzolen voor een betere drukverdeling onder de voet, waardoor de druk onder de kopjes wordt verminderd. Daarnaast zal de Frans een persoonlijk en gericht schoenadvies geven met indien nodig een afwikkelbalk in de schoen verwerkt. Deze schoenen zorgen ervoor dat de voet tijdens het afwikkelen maar afrolt zodat de tenen minder moet buigen, waardoor de druk en de wrijving onder de voorvoet vermindert. Oefeningen met een balletje kunnen u voet masseren en verlichten van pijn.

 

 

 

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018