Wat is de Ziekte van Ledderhose?

Morbus (de ziekte van) Ledderhose is een aandoening onder de voet . Er zijn kleine verdikkingen , bobbels (noduli) in de peesplaat te voelen aan de onderzijde van de voet. Deze peesplaat loopt van midden hak tot de tenen. Deze aandoening zien we op middelbare leeftijd meer bij mannen dan bij vrouwen en is erfelijk. Doordat de bulten in het midden zitten heeft men vaak geen of nauwelijks pijnklachten ervan.( lijkt op een contractuur van Dupuytren : een vergroeiing van bindweefsel in de handpalm ).

frans peters sengers podotherapeut wijchen

Oorzaak/Symtomen

De oorzaak is niet bekend. Het zijn kleine bobbeltjes onder de voet, maar deze hoeven niet pijnlijk te zijn. Wanneer u deze wel voelt, zal dit vaak in de ochtend zijn, bij het opstaan. Als u dan een stukje heeft gelopen, trekt de pijn weg. Er kunnen ook klachten ontstaan doordat de bobbels op de peesplaat (fascie plantaris) onder de voet drukken. Deze kan zich dan anders gaat gedragen en wat korter worden, wat een afwijkende stand in de voet kan zorgen.

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

Deze afwijkende voetenstand zal de podotherapeut kunnen corrigeren door uw podotherapeutische zolen aan te meten. Podotherapeutische zolen zullen de gehele peesplaat onder uw voet ontlasten en we kunnen uitsparingen in de zool maken voor de pijnlijk bobbels. U kunt ook advies krijgen om voetoefeningen te doen bijvoorbeeld met de voet een balletje rollen, dit ook om het trekkerig gevoel te laten verdwijnen en de peesplaat op te rekken. Lees hiervoor ook ons blog.  Wij kunnen ook met de shockwave goede resultaten bereiken met klachten van Morbus Ledderhose. Frans zal u persoonlijk goed schoenadvies geven met indien nodig een stevige loopzool.

Harmen Schipper
Harmen Schipper

Just left us a 5 star review

Super goed advies. Eerlijk, duidelijk en met de juiste begrijpelijke uitleg. Direct geholpen. Ik had al 5 weken last aan de binnenkant van mijn hiel. Begonnen 5 weken geleden na een hockeywedstrijd. Na de afgelopen twee weken rust gehad te hebben toch geen echt vermindert resultaat. Dus podotherapeut Frans Sengers gebeld. Vandaag direct geholpen. Uitleg over waar de pijn vandaan komt gekregen. Mijn hockeyschoenen beoordeeld. En uiteraard behandeld en uitleg gekregen hoe ik dit de komende weken zelf kan behandelen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gerustgesteld dat ik gewoon kan blijven hockeyen. Frans Top! Bedankt. Grt Harmen Schipper

Ik ben super blij met m’n nieuwe zooltjes, heb veel minder last met lopen van m’n knieën.

Vakkundige behandeling, snelle, vriendelijke service en het resultaat: geen last meer van pijnlijke voeten!

google
Floor
20 februari 2023

Fijn dat ik dezelfde week nog terecht kon! Heel fijn geholpen! Mijn knieklachten kwamen door mijn voeten. Ik draag de steunzolen nu een maand en ik wil niet meer zonder.

google
Nino Andreas
10 februari 2023

Prachtig afgemeten zolen! Aanrader.

google
Isabelle A
4 februari 2023

Goed advies, bij een afspraak kijkt Frans zorgvuldig, ook naar klachten en hij probeert mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Mijn sandalen van vorig jaar aangepast naar klachten van nu. Super!

google
Roos Halma
3 februari 2023

Erg fijn en vriendelijk personeel. Toen ik contact opnam, kon ik heel snel al terecht. Na een paar testen kreeg ik gelijk verwijzing naar steunzolen en na een week ze te dragen, voelde ik meteen al verschil. Ze zetten zich echt volledig in op het probleem en zoeken gelijk een oplossing. Zeer fijne ervaring.

google
Gaby Gerritsen
3 februari 2023

Heel fijn en kundig geholpen. Erg blij met mijn zooltjes

google
Hanneke van Gemert
2 februari 2023

Altijd zeer tevreden over zolen en aangepaste zomerslippers met steunzool. Er wordt met je meegedacht en je krijgt goed advies.

Veel vakkennis en goed geholpen. Heel veel plezier van mijn steunzolen in mijn wandelschoenen én skischoenen!

google
R. Schaminée
5 februari 2022

Een erg fijne sfeer en klantvriendelijke service waar de patient voorop staat. Deskundig personeel wat de tijd neemt voor je en de ernst van de zaak goed inziet. Ik ga al tijden naar Frans en voel me altijd erg welkom. Hier word je echt serieus genomen. Een aanrader dus!

google
Bram Dewaal
28 september 2020

Ik heb van Meneer sengers nieuwe zooltjes gekregen want ik kan eigenlijk niet meer hockeyen zoveel pijn deed het. En hockey is mijn lievelings sport. Maar nu ik nieuwe zooltjes in mijn schoenen heb kan ik weer 3 x in de week hockeyen zonder pijn. Nogmasls bedankt. Bram

google
Vincent van Gemen
9 december 2019

Goede zool aangemeten gekregen en een jaar later nog steeds klachtenvrij

google
Wijnand Niessing
25 november 2019

Therapeut Sengers denkt met je mee, en probeert bij jouw persoonlijke omstandigheden passende oplossingen te vinden en deze volgens afspraak uit te voeren.

Hele uitgebreide en zorgvuldige beoordeling voor de Simms classificatie. Frans heeft hele mooie en fantastisch dragende slippers met een voor mijn voet aangepast voetbed gemaakt. Ik ben er heel blij mee!!!

Zeer goed geholpen en nu klachtenvrij!

Heel erg vakkundig.

google
kitty van woezik
15 februari 2019

Zeer deskundig en plezierig advies

google
Joep Peters Sengers
11 september 2018