Home » Blog » Podotherapie voor iedereen » Voetklachten na de vakantie….
sengers podotherapie wijchen

Voetklachten na de vakantie….

door | 7 okt, 2021 | Podotherapie voor iedereen

Voetklachten na de vakantie….

In de maand september/oktober zien wij veel cliënten met voetklachten die gerelateerd zijn aan het dragen van ‘vakantieschoeisel’ zoals teenslippers,  slappe schoenen, of het lopen op blote voeten. Wij kunnen u van deze klachten afhelpen door op zoek te gaan naar de oorzaak van uw klacht. De schoenen zijn mogelijk maar 1 factor die ten grondslag ligt aan uw klacht, de stand van uw voeten of looppatroon kunnen ook boosdoeners zijn. Vaak nemen de klachten toe, wanneer men weer gaat sporten, hardlopen of wandelen :

De overgang naar dichte schoenen kunnen ook de nodige ongemakken met zich meebrengen. Dit is vaak op te lossen door sokken te dragen en/of uw nieuwe schoenen uit te laten kloppen bij de schoenmaker.

Wanneer naar de podotherapeut?

Wordt de pijn niet minder of heeft u of uw kind veel klachten? Dan kan het verstandig zijn om een afspraak te maken bij ons. Wij onderzoeken het looppatroon en de stand van de voeten. Als blijkt dat er sprake is van een afwijkende stand of een verkeerde belasting die klachten opleveren, kunnen wij op maat gemaakte podotherapeutische (sport)zolen aanmeten. Deze steunzolen beïnvloeden de drukverdeling onder de voeten en zorgen voor een aangepaste belasting van de spieren, pezen en banden waardoor de pijn kan verlichten of verdwijnen.

Uiteraard geven wij graag advies over het dragen van de juiste schoenen voor u. Wanneer u pijnklachten heeft kunt u beter niet op harde ondergrond trainen of op bloten voeten lopen. Kijkt u ook op onze pagina voor oefeningen : het rollen met een balletje onder uw voet kan door massage al verlichten. Wij helpen u graag vooruit.

 

 

———————————————

Wilt u snel gezien en geholpen worden?

afspraak sengers podotherapie locatie wijchen centrum

———————————————

 

Frans

frans peters sengers podtherapeut wijchen

U kunt rekenen op een deskundig advies wat afgestemd is op uw wensen. Ik heb jarenlange ervaring en goede schoenkennis. Ik ga op zoek naar de oorzaak van uw klacht met een uitgebreid biomechanisch onderzoek eventueel aangevuld met echografie. Wij beschikken tevens over een shockwave die wij succesvol inzetten.

 

frans peters sengers podtherapeut wijchen

 

———————————————

———————————————

Gerelateerde artikelen

Voetoefeningen met een tennisbal

Voetoefeningen met een tennisbal

Voetoefeningen zijn goed voor stijve spieren en gewrichten in uw voet. Een tennisbal kan veel losmaken en drukken op punten genoemd bij voet-reflexologie. Het zal mij niet verbazen dat u na een voetoefening de toilet moet bezoeken! Op Youtube vind u veel voetoefeningen, dit kan een belangrijk onderdeel zijn van podotherapie, zoals het dragen van steunzolen in uw schoen.

Lees meer
Wandel- en/of hardloop-blessures door overbelasting

Wandel- en/of hardloop-blessures door overbelasting

Blessures bij wandelen en/of hardlopen kunnen zeer pijnlijk en vervelend zijn. Vaak hebben ze met overbelasting te maken. Uw podotherapeut kijkt snel naar uw klachten en helpt u weer vooruit. Dit kan door podotherapeutische oplossingen als manuele therapie, shockwave, taping, podotherapeutische zolen , goede schoenen en inlegzolen, gerichte oefeningen en advies.

Lees meer
Waarom zou u steunzolen voor uw skischoenen laten aanmeten?

Waarom zou u steunzolen voor uw skischoenen laten aanmeten?

In de meeste skischoenen zit standaard een vrij platte zool. U kunt daarbij confectie gevormde zolen voor in uw skischoenen kopen wanneer u verder geen probleemvoeten hebt en extra comfort fijn vindt. Heeft u echter last van klachten of draagt u al steunzolen? Laat ons dan kijken of wij iets voor u kunnen betekenen. Op maat gemaakte zolen voor u kunnen echt de bonus zijn!

Lees meer

1 Reactie

  1. Marie de Jonge

    In het verleden gingen we ook altijd wandelen in de vakantie. Ik kwam dan vaak terug met voetpijn omdat ik niet de goede schoenen had meegenomen. Gelukkig heb ik nu inlegzolen die ervoor zorgen dat ik het langer vol kan houden en niet zo snel moe wordt. https://www.podotherapieabrahams.nl/contact/schagen/voetklachten

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin