Wat is een Joplin’s neuroma?

Een Joplin’s neuroma is een zenuwbeklemming aan de binnenkant van het grote teengewricht. U ervaart beklemmende pijn in de schoen, vaak zie ik deze aandoening in de praktijk in combinatie met een scheve grote teen( hallux valgus ). De patiënt voelt deze pijn tussen 2 tenen in; de grote en de tweede teen.

voetonderzoek sengers podotherapie wijchen

Oorzaken

Te veel druk, te veel belasting op deze zenuw. Dit kan door de schoen zelf komen, ontstane plooien in de schoen, de hallux valgus, de zenuw wordt zo steeds bekneld. Zo kunnen de pijnklachten en een doof gevoel ontstaan.

Symptomen

Brandende of zeurende pijn vanuit de binnenkant van de grote teen. Door het lopen op blote voeten kan de pijn wegtrekken. U kunt een doof gevoel waarnemen. Het is van belang op de druk op de zenuw weg te nemen deze klachten te verminderen

Wat kan de podotherapeut voor u doen?

De schoenen zijn erg belangrijk bij deze klacht. Frans heeft jarenlange ervaring in schoenen en kan u van goed persoonlijk advies dienen, rekening houdend met deze vervelende klacht. Ook kan hij met de knobbeltang/ of door warmte vervormen, ruimte in de schoenen maken. Zelf kunt u zorgen voor naadloze sokken, geen vouwen of plooien in de schoen, geen stiksels op het aangedane gebied en verder kan de podotherapeut op maat gemaakte podotherapeutische zolen voor u aanmeten. Met deze steunzolen wordt de druk op uw voet en daarmee op het grote teengewricht beïnvloed en wordt het grote teengewricht zoveel mogelijk ontlast. Ook kan hij een orthese ( hulpstukje ) voor u maken om de zenuw te ontlasten zodat u weer pijnvrij kunt lopen.